Magyar Péter három éve mindenben az ellenkezőjét mondta, mint ma

2024. szeptember 23. 06:20

Pár évvel ezelőtt a Tisza Párt politikusa még teljesen másként látta a magyar fiatalok helyzetét.

2024. szeptember 23. 06:20
MAGYAR PÈter

Nyitókép: Hegedüs Róbert

Az Átlátszó újságírója, Hont András a közösségi oldalán reagált Magyar Péter legújabb lépésére, amelyben a Tisza Párt politikusa Orbán Viktorhoz intézett kérdéseket a oktatás és a fiatalok helyzete kapcsán.

Tényleg ámulva nézem, hogy jó adag gátlástalansággal milyen könnyű a kollektív hiszékenységre és amnéziára alapozni.

– írta Hont András Magyar azon megállapításai kapcsán, hogy "lezüllött a magyar közoktatás, hogy a diákok eredményei évről-évre romlanak, és hogy olyan rossz a helyzet, hogy minden második fiatal tervezi elhagyni a hazáját."

Ezzel szemben az újságíró Magyart a korábbi, témát érintő kijelentéseivel szembesítette a posztjában. Ugyanis pár évvel ezelőtt a politikus még teljesen másként látta a magyar fiatalok helyzetét.

Úgy látom, hogy soha ilyen jó nem volt fiatalnak lenni Magyarországon, talán az Európai Unióban sem… Soha ilyen sokfajta és magas ösztöndíj nem állt a diákok rendelkezésére Magyarországon, mint jelenleg. Soha ilyen széles spektrumú és kedvező feltételű diákhitelezés nem támogatta a fiatalok továbbtanulását, mint a jelenlegi rendszer. Magyarországon soha ilyen széles családi és adókedvezménnyel nem támogatták a fiatalok munkába állását, otthonteremtését és családalapítását, mint jelenleg. A statisztikákból azt látjuk, hogy megindult a hazavándorlás: az emelkedő fizetések, az egyre jobb körülmények, a családtámogatások arra sarkallják a fiatalokat, hogy hazajöjjenek. 

– idézte Magyar Péter 2021-es gondolatait az újságíró.

Hont András bejegyzését itt tekintheti meg:

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
skywalker-bp
2024. szeptember 23. 08:19
Az Orbán Viktorral esedékes vitáról azt mondta Magyar: „értem, hogy a miniszterelnök 18 éve fél, hiszen nem nyert még elég választást, velem ellentétben” Hozzátette: 6840 százalékon állnak a közvélemény-kutatásokban, ezért a galaxis főkancellárjával akar vitatkozni, és nem Orbán Balázzsal, aki épp ma harmadjára hívta ki vitára.
gekk
2024. szeptember 23. 08:19
Hontnak a figyelmébe ajánlanám, hogy a mai állás szerint mp az egyetlen, aki meg tudja rengetni orbit mocskos rendszerét. Nem hont, nem a többi okoskodó megmagyarázó. Tetszik, nem tetszik, ez van. Lehet hogy nemsokára mp-t szidhatjuk majd. De remélem, ha kell majd sokkal könnyebben zavarja el majd a gondolkodó szavazó mp-t, mint a dagadt kolostormalacot. Köztük honttal.
Cilinder
2024. szeptember 23. 08:14
Látom megint segitségre szorul a tangós garyadizájner,mert kezd idecsődülni a szerelem ittas,hibbant kommentelőinek garmada! Ja kérem,ez van,ha mi dennap hazugságokat tálalunk a nagyérdemű elé,azt állandoan ki kell magyarázni!😁😁😁
SpaniferRoland
2024. szeptember 23. 08:13
izisz nem kell ám megdöbbenned,hogy ilyen moslék emberekből állt és áll a mai napig kedvenc pártod.bizony nagy gennyláda az összes:DDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!