Több mint 80 millióval támogatták külföldről az EP-választásra legrosszabb becslést adó Republikont 2023-ban

2024. szeptember 03. 11:38

A 2023-as beszámoló szerint a magyar adófizetők ugyanakkor nem díjazták a Republikon munkáját.

2024. szeptember 03. 11:38

Nyitókép: Képernyőfotó

Nemrég megjelent az egykori SZDSZ-es államtitkár, Horn Gábor nevéhez köthető Republikon Alapítvány 2023-as évről szóló beszámolója – amely bevallottan a balliberális formációk, így az MSZP és a Párbeszéd munkáját is segíti –. A beszámoló adataiból kiderült,

a Republikon Tudományos, Oktatási és Kutatási Alapítvány bevételei 2023-ban megközelítették a százmillió forintot

– szúrta ki a Magyar Nemzet.

A dokumentum szerint az alapítványnak értékesítésből 5,3 millió forintos bevétele származott, ami az egy évvel korábbi háromszorosa, miközben az egyéb bevételek soron szereplő összeg negyedével nőtt, így 91,8 milliót tett ki. 

Az Európai Unió költségvetéséből vagy más államtól, nemzetközi szervezettől származó támogatások 30 százalék feletti növekedést mutattak, vagyis így meghaladták tavaly a 82 millió forintot.

Azonban abból kifolyólag, hogy az alapítvány kiadásai is hasonlóképp alakultak, a szervezet nagyjából nullás eredménnyel zárta az elmúlt évet – ismertette a lap.

Az összeállításban felhívták arra a figyelmet ugyanakkor arra is, hogy az SZJA-felajánlások hiánya akár arra is utalhat, hogy a magyar adófizetők nem díjazták különösebben a baloldali alapítvány munkáját, miközben külföldről az összes bevétel 84 százalékát finanszírozták. 

„Köszönet Soros Györgynek”

A Magyar Nemzet cikkében arra is rámutatott: a beszámoló tanúsága szerint érkeztek külföldi pénzek a Republikonhoz Brüsszelből, illetve a Soroshoz köthető Nyílt Társadalom Alapítványtól és szervezeteitől is. Így talán még inkább értelmet nyert, hogy 2023 nyarán miért is publikált Horn Gábor cikket a HVG-n „Köszönet Soros Györgynek” címmel. 

Az Open Society Foundations 80 ezer dollárt, azaz mintegy 30 millió forintot küldött az alapítványnak.

Hozzátették, hogy eközben a Republikon Intézet Kft. közel 5 millió forinttal kevesebb bevételre tett szert, mint 2022-ben: 36,3 milliónyi árbevétel folyt be a céghez. Ebből ugyan nem sok profit maradt, de a 2022-es 4,5 millió forintos veszteséget követően az elmúlt évet legalább 307 ezer forint pluszban zárta a cég.

Mellémentek az előrejelzések

A lap mindezek után felidézte, hogy bár az idei EP-választásokat illetően a közvélemény-kutató intézetek általánosságban jó előrejelzéseket adtak, a Republikonnak azért akadt oka magyarázkodásra.

A Telex által is gyakran idézett közvélemény-kutató intézet érte el ugyanis a legrosszabb eredményt, 6,6 százalékos eltéréssel, 

miközben rajtuk kívül mindenki 3 százalék alatt tudott maradni. Az adatfelvétel korai időpontja sem mentesítheti teljes egészében Hornékat, hiszen az Iránytű őket megelőzően készített mérése csupán 2,4 százalékos eltérést mutatott a végeredményhez képest. Az, hogy ezek a munkák mennyire voltak mégis kifizetődőek, majd a 2024. évi beszámolóból kiderül – fűzték hozzá.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EJP1
2024. szeptember 03. 20:35
Ki hitte volna!?
alexandrosz-2
2024. szeptember 03. 17:35 Szerkesztve
Én azt hittem, hogy a ceu, meg a soros pénzelte ügynökök el lesznek takarítva. Ezt mondta a pohos cigány, meg a zsideszes bandája is éveken át. Óriásplakátolta is. Még nemzeti inzultáciön is részt vett a nép és helyeselte a zsideszes qrmány akaratát. Erre mit nem olvasok? A ceu judapesten pusztít, a soros mocskainak 4,5 milliárdot + azóta még vagy 2 milliárdot mosott ki picsányi bankja, miközben ezt a szedeszes antimagyar zsidót is kitömik dollárokkal a zsidó haverjai. A mandiner cuckoldkonzi zsidói pedig még el is dicsekszenek mindezzel. Hetente többször is. Ezek szerint a vétótlan köpcös geci ebben is ordas nagyot hazudott a népnek. Unalmas a hazudozása. Rohadjon meg!
gyaloggos
2024. szeptember 03. 14:33
ellen9! HORN GÁBOR nem hülye, ezt az igazolja, hogy még mindig el tudja magát adni, látod, van rá vevő odakünn. AZ más kérdés, hogy HÜLYESÉGEKET beszél, de nem azért, mert hülye.
pollip
2024. szeptember 03. 14:21
Én fele ennyiért is elvállaltam volna a tippelést:-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!