Pankotai Lili inkább nem egyezkedik, végigviszi a pert volt iskolája ellen

2024. szeptember 22. 05:40

A trágár költeményeivel a közéletbe robbanó aktivista személyiségi jogainak megsértése miatt perelt.

2024. szeptember 22. 05:40
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Pankotai Lili a 2023 október 23-i diáktüntetésen. (Fotó: MTI/Máté Zoltán)

Bár múltkori cikkünkben arról számoltunk be, peren kívüli egyezséggel érhet véget a korábban a trágárságoktól hemzsegő slam poetry költeményeivel a közéletbe berobbanó Pankotai Lili volt iskolája, a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium ellen indított személyiségi jogi pere, ez végül nem következett be. 

Az aktivista diák 2023 januárjában a Telexnek adott interjúban jelentette be, hogy pert indít egykori iskolája ellen, mégpedig a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) segítségével. Mindezt azért, mert a 2022 októberi, ellenzéki tüntetésen előadott „költeményét” nem nézte jó szemmel az egyházi iskola vezetése. A gimnáziumot végül otthagyta, miután szerinte lényegében ellehetetlenítették ottmaradását. Mint mondta, „a pert figyelemfelhívásnak szánja, hogy a többi iskola, vezetőség, tankerület észrevegye, nem mindent engedhetnek meg maguknak, és a tetteiknek következményük van”.  

Ezt is ajánljuk a témában

Pankotai Lili a budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban folytatta tanulmányait, de tavaly nem sikerül leérettségiznie, csak idén. Az aktivista 2023-ban megkapta a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) Szabad-díjat és az átadón még köszönetet is mondott volt iskolájának azért, 

mert megmutatták neki, milyen nem szeretne soha lenni.  

A később a diáktüntetések állandó szereplője által indított személyiségi jogi per tavaly novemberben perfelvételi tárgyalással kezdődött meg, amelyen a bíróság meghallgatta az alperest és a felperest, a felek pedig előadták a bizonyítási indítványaikat. A következő tárgyaláson azonban váratlan fordulat történt: a Pécsi Törvényszék lapunknak küldött tájékoztatása szerint a bíróság leállította az eljárást, a felek ugyanis egyeztetésekbe kezdtek a per egyezséggel történő lezárása érdekében.

Ezt is ajánljuk a témában

A bíróság közlése szerint a felek közös kérelemmel éltek az eljárás szüneteltetése érdekében, amit a törvényszék el is rendelt. Hozzátették: négy hónapi szünetelés elteltével a per megszűnik, ha ezalatt egyik fél sem kéri az eljárás folytatását. Mindez azért is volt érdekes, mert a TASZ képviselője még precedens értékű perről beszélt korábban, amely majd a többi intézménynek is iránymutatásul szolgál. 

A megegyezés azonban végül elmaradt, az eljárás pedig így folytatódott. A Pécsi Törvényszék közölte:

az eljárás folytatását a felperes (azaz Pankotai Lili) kérte, mert a peren kívüli egyeztetések nem vezettek egyezséghez.

Az eljárás során a peres felek meghallgatását követően a szeptember 17-i tárgyaláson a beidézett tanúkat hallgatta meg a bíróság, amely ezután berekesztette a pert. Az ítélethirdetésre októberben kerül majd sor. 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krupps
2024. szeptember 22. 08:19
Sóhaj. Próbál felkerülni ismét a címlapokra, mint a régi Való Világosok... És annyira hülye is, hogy észre sem veszi a hasonlóságot. Ennyi volt, lejárt az időd, gnóm geci...
machet
2024. szeptember 22. 08:11
Nem nézte jó szemmel az új jogi kategória.
husika
2024. szeptember 22. 08:08
Sötét, buta, beképzelt hülye segg. Pont jó agyhalott libsinek.
sexykitty-5000087
2024. szeptember 22. 08:07
🍓 ️ ­­­É­r­­t­­é­­k­e­­­l­d­­ ­­a­ ­s­­­z­­e­x­i­ ­p­u­­n­c­­­i­­­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!