Pálfordulat: nemrég még támogatta, ma már nullára értékeli Demszky Magyar Pétert

2024. szeptember 11. 08:26

A volt főpolgármester kiakadt Magyar Péter Budapesttel kapcsolatos nyilatkozatán.

2024. szeptember 11. 08:26

Nyitókép: Facebook

Demszky Gábor, Budapest volt, SZDSZ-es főpolgármestere Magyar Péter fővárossal kapcsolatos nyilatkozatára reagált, amelyben a Tisza Párt elnöke többek között ezeket írta pártja budapesti szerepvállalásával kapcsolatban:

„A TISZA Párt nem köt semelyik frakcióval koalíciót. Főpolgármester-helyettest nem javasol, ahogy a budapesti cégek igazgatóságaiban és felügyelőbizottságaiban sem vesz részt. (...) A TISZA Párt frakciója az eddigi helyetteseket bizonyosan nem szavazza meg, mert a budapesti választók egyértelmű ítéletet mondtak a DK-MSZP politikusok eddigi munkájáról.”

Demszky így fogalmaz: „Igen ellhamarkodottnak tartom Magyar Péter mai, Budapesttel kapcsolatos nyilatkozatát.

 Szakmai szempontból értékelhetlen ez a szöveg, mert nem szól a Budapest működéséhez is elengedhetetlen fejlesztésekről, 

és azok finanszírozása érdekében szükséges összefogás fontosságáról.  Öt cikluson át, húsz éven keresztül voltam Budapest főpolgármestere. 1990 és 2010 között négyezer beruházást valósítottunk meg, többek között a Világbankkal, az Európai Beruházási Bankkal és az Európai Bizottsággal együttműködve. Többek között ezek révén vált Budapest élhetőbbé és lett Európa egyik multikulturális világvárosa.”  

Az önmaga szerepéről szóló, erős mondatok után az SZDSZ egykori politikusa értékelésbe fogott:

„Aki csak a müködtetést preferálja, az a hanyatlás szószólója. Vagy nem ért, – persze nem is érthet – ahhoz, amiről azért van bátorsága írni. Ezért szakmailag nullára értékelem,  és politikailag is veszélyesnek tartom ezt a szöveget, amiről amúgy akár szívesen nyilvánosan vitatkoznék a szerzőjével. Ám 

jól tudom, hogy nem fog válaszolni arra, amit írtam, és vitatkozni sem akar róla. Abban bízom csak, hogy környezete leállítja a –  napóleoni szerepben – tetszelgő vezér ámokfutását.

 »A történelemben minden ismétlődik, először, mint tagédia, másodszor mint komédia.« (Napóleon) 

 A nemzetvezető OV a tragédia, MP pedig, ezzel a nyilatkozatával a humortalan, veszèlyes komédia főszereplőjévé vált” 

– zárta gondolatait Demszky Gábor.

Azért emlékezzünk, nem volt ez mindig így, hiszen Demszky Gábor is Magyar Péter mellett kampányolt.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2024. szeptember 15. 08:29
Marakodjatok seggfejek.
rizotto
2024. szeptember 12. 10:13
"Chekke-Faint Még nincs Horvátországban? Megint hazudott...." A ballibsi söpredék, aki állítása szerint külföldre menekült a "dittatúrából", az csak a hazai közbeszédben tud létezni és kintről is tovább mérgezi a társadalmi viszonyainkat. A magyar nyelvű világon kívül ők senkik. Teljesítményben itthon is nullák, de felnyalják/felnyalták egymást, s a saját akolban azzal tetszelegnek. Most a libsi akolból egy vén ártány röfögését hallhattuk egy fiatalabb agresszíven támadó kannal szemben.
2024. szeptember 11. 13:55 Szerkesztve
Akit a saját felekezetéböl még Demszky is lepisil, az már tényleg legalúl van. Persze a mocsár alján tekergö férgek sem adják fel olyan könnyen...
Moslékzabáló
2024. szeptember 11. 11:53
Demszky teljesen leépült. Sosem volt lángész, de évekkel ezelőtt tudta volna, hogy az égadta világon semmi jelentősége annak, mit hazudik Magyar...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!