Orbán segítségével erősödne Salvini

2024. szeptember 25. 22:15

Budapestre érkezett Matteo Salvini olasz kormányfőhelyettes, a Liga párt vezetője. Orbán Viktorral is találkozott, hogy európai sorskérdésekről tárgyaljanak.

2024. szeptember 25. 22:15
ORB¡N Viktor; SALVINI, Matteo
Kohán Mátyás

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Fellángolt egy régi politikai barátság: múlt pénteken az Európai Unió Tanácsának magyar soros elnöksége alatt a közlekedési miniszterek informális tanácsülésére Magyarországra látogatott Matteo Salvini, Olaszország miniszterelnök-helyettese, infrastruktúráért és közlekedésért felelős miniszter. A Lázár János építési és közlekedési miniszter által elnökölt ülés persze inkább csak ürügy volt, Salvinit valójában egészen más hozta Magyarországra: régi barátjával és újdonsült szövetségesével, Orbán Viktor miniszterelnökkel akart találkozni.

A legutóbbi magyarországi Orbán–Salvini-­találkozó 2021 áprilisában zajlott, amikor a páros Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel kiegészülve egy egyesült európai jobboldal, az euró­pai reneszánsz terveit szövögette. Lapunknak Salvini akkor azt mondta, hogy legfeljebb két év múlva, de inkább korábban sikerül majd egyesíteni az európai jobboldalt. Ez végül idén és csak részlegesen sikerült: a Fidesz és Salvini pártja, a Liga a Patrióták Európáért frakcióban már szövetségesek, ám a lengyel Jog és Igazságosság továbbra is külön hajóban evez Giorgia Meloni olasz miniszterelnök pártjával, az Olaszország Fivéreivel együtt.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000092
2024. szeptember 26. 18:34
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­é­­k­e­l­d­ ­­­a­­ ­s­z­­­e­­x­­i­ ­­­p­­­u­­­n­­c­i­­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Lajoss
2024. szeptember 26. 18:03
A csüngőhasú segítsége…😂😂😂😂😂
Isten jobb keze
2024. szeptember 26. 12:23 Szerkesztve
😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀 Igen bolond mandi mert orbán istenednek mekkora nagy hatalma van Európa szerte, hogy hozzájárnak népszerűség növelni😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀 Miközben Orbánt utálják mint a szart. Maradjunk azért a realitások talaján,.... Te buta
Namond
2024. szeptember 26. 03:03
"Semmilyen kommunikáció nem tudja tartósan leplezni az ürességet, a gondolattalanságot, a politikai hedonizmust." - by Lánzci András.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!