Majka éveken át őrizgette sérelmeit irántam, bosszúra szomjazva várt a kellő alkalomra

2024. szeptember 14. 15:09

Ez a pillanat Ábrahám Róbert öklének képében érkezett el.

2024. szeptember 14. 15:09
null
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Facebook

Nyitókép: Baksa Norbert

„Majoros Péter kampányt folytat, hogy verjenek pofán, mert kritizáltam őt 

Olyasmit tettem, amit ebben az országban nem érdemes: sokszor és sokféle alapon bíráltam a szívek helytartóját, az örök Majkát, akinek a magyarok ugyanúgy nem bírnak ellenállni, és akinek ugyanúgy bármit megengednek, mint Orbán Viktornak. Szóvá tettem besúgó természetét, amikor barátját és munkatársát, Széki Attilát, ismertebb nevén Curtist ország-világ előtt feljelentette mint kokainistát, hogy aztán álságosan vallja meg: így akarta megmenteni őt szenvedélybetegsége fogságából, holott a vak is látta, hogy Curtis nem kellően profi szakmai hozzáállásával volt baja, amivel Majoros pénzügyi hasznának elmaradását okozta. A magyarok ennek ellenére kalaplengetve ünnepelték Majkát, a vamzer Magyarország hősét, aki úgy fejezi ki baráti aggodalmát, ha drogozol, hogy rád hívja a rendőrséget. Majoros Péter, akinek kicsit szűk a világ, bizonyára zokon vette azt a feddésemet, hogy Andy Vajna pókerpartnereként, deluxe-kategóriás tévésként és popsztárként ne érezze már kicsit szűknek a világot, mert a pofám leszakad. Nem hallgattam továbbá Majka képmutató önzésével szinkronban gyakorolt arrogáns felelőtlenségéről, amikor álomotthonából lehordta az ország népét, amiért karantén idején nem bírtak a negyven négyzetmétereiken megmaradni, hogy aztán elmenjen a haverjaival focizni, és úgy megfertőződjön, hogy kórházban kössön ki – és ez sem volt neki elég: a szigorú tilalommal dacolva hazaszökött a kórházból a családját veszélyeztetve, mert neki egyszerre kellett osztályfőnöknek és rossz tanulónak is lennie. Aligha esett jól Majkának az a szerepelemzésem, amelyet nem is neki, hanem kollégájának és egykori istállótársának címeztem, és amely a következőképp szólt:

»Majka aranyszőrű golden retriever, akit a gazda ölbe kap, becézget, simogat és fésülget – Dopeman háromlábú kóbor kutya, aki a gazda karavánjához szegődött, és azt követve csahol egy jó falatért. Majka fajtatiszta kedvenc, törzskönyvét a gazda bekeretezte, és a falra függesztette vendégségének csodálatára – Dopeman anyja mudi kutya volt, apja származása ismeretlen. Majkát a gazda oly becsben tartja, hogy nyakába szalagot köt, hadd lássa mindenki, milyen szépséges eb – Dopeman bozontos, rühes szőre zsíros varkocsokba tapad, nyakát és hátát csupasz foltok borítják. Majkát annyira szereti a gazda, hogy neki bármit megenged: az ellenséges Partizánnak azt ugathatja, hogy baloldali, sőt még a gazda barátaira is rámoroghat és vicsoroghat, vadászkiállítást meg ereszen csúszkálást vághat az arcukba, s mutatványa láttán a gazda oly büszke, hogy felugorhat az ágyba, és ha bukfencezik, jutalomfalatot kap – Dopeman az út mentén futkosva ugatja a Fluor Tomikat meg az Osváth Zsoltikat, a George Sorosokat meg az Ursula von der Leyeneket, a Baranyi Krisztinákat meg a Pankotai Liliket, farka csóválása árulja el, hogy hasznosnak érzi magát, a kocsi kereke mellett alszik, és szolgálatáért kenyérhéjat falhat.«

A fenti szöveget olvasva Pityingernek nyilván több oka volt a sértődésre, mint Majorosnak, csakhogy az RTL volt villalakója, a Viasat egykori csöcsnézegetője, a TV2 egykori és az RTL jelenlegi porondmestere nem szokott hozzá a bírálathoz – személyét hódolat és rajongás illesse. Miért kellene tudomásul vennie, hogy jöttmentek kritizálhassák? Hiszen nagy sikerű slágerei és tévéműsorai vannak. Mindent elért, ami ebben az országban elérhető: ezt a teljesítményt mindenkinek el kell ismernie – akinek tetszik, az a koncertjén csápoljon, akinek meg nem tetszik, az vegye észre, hogy kisebbségben van a Kárpát-medencében, és kussoljon!

Nem kétséges, hogy a magyarok kedvenc realityhőse és self-made brandje éveken át őrizgette sérelmeit irántam, és bosszúra szomjazva várt a kellő alkalomra – ez a pillanat az idei év július 19-én, Ábrahám Róbert öklének képében érkezett el. Majoros nyomban kifejezésre juttatta elragadtatását az eset felett, és indítványozta, hogy nyisson ki végre a lángosozó büfé, vagyis csapjanak meg még jó sokan, hogy sérelme kellő elégtételt nyerjen. Az RTL sietve nyilatkozatot adott ki, amelyben a főnöksége gyáván szögezte le a vállalhatatlant: alkalmazottjának erőszakra való felhívása a véleménynyilvánítás szabadságának részét képezi, és mint ilyet tiszteletben kell tartani.

Nem akárhonnan, a hazai véleményszabadság zászlóshajójának kapitányi fülkéjéből érkezett az állásfoglalás arról, hogy Majkának szíve joga a szavára figyelő százezreket egy kritikus megverésére felszólítani – a kijelentés ésszel mérve nonszensz, erkölcsi érzékkel mérve aljasság. Az RTL annyira mélyre hajolt le Majkáért, ahol már nem szabad a nyilvánvalót kimondani, és ahonnan minimum kérdés, hogy érdemes-e médiatartalmat gyártani. A szívek sértettséget dédelgető helytartója munkaadójának álláspontját megismerve nyilvánvalóan felbátorodott, és győri koncertjén az alábbi szavakkal szólt a közönségéhez. »Az utolsó dal mindig arról szól, hogy Győr, elvitted a szívemet! I love you mindenkinek! Yeah! És szeressétek egymást! Ez nagyon fontos, nem szabad bántani a másikat. Kivéve a Puzsért, az megérdemli a pofont.« Fenti felhívását Majoros az orosházi hakniján és a Szegedi Ifjúsági Napokon is megismételte – nem kétséges: nagyon óhajtja, hogy engem újra meg újra pofán csapjanak. Ugyan ki lepődik meg azon, hogy aki a saját barátját feljelenti, mert az a szenvedélyével pénzt vesz ki a zsebéből, egy őt bíráló kritikusra ráuszítja a rajongóit?

A közkedvelt celeb aljas és gyáva bujtogatása két fontos kérdést is felvet. Az egyik: miért más vegyen elégtételt Majka sérelmeiért? Tetraplégiás netán? Egy székben ül, és szájjal fest? Én úgy vettem észre, hogy elbírja a mikrofont. Miért nem ő ver pofán? A válasz amilyen prózai, olyan nyomorúságos: azért nem ver pofán, mert elvégezte a számítást, és az jött ki, hogy nem ér annyit a pofám, amennyit az ő szabadsága. A pofozkodást nem vállalja, viszont örömmel lesz a projekt értelmi szerzője és az elkövető motivátora. Ha valaki jól pofán ver, lesz egy kimagaslóan jó estéje, és mégsem a saját bőrét viszi a vásárra, mert a Majka okos. Itt van ez a nagy közönség: majd valaki leüli. Nehogy már azt is neki kelljen csinálnia a tévéműsorai meg a popslágerei mellett!

A másik fontos kérdés: hogy képzelheti azt Majka, hogy az ő egójának kicsinyes sérelméért bárki is sittre megy? Miért tenné? Azért a slágeréért, ami szerint A kilencvenes években mindenki táncolt? Vagy azért a közkedvelt telepi stílusáért, amivel a vetélkedőit vezeti? Vagy a haveri gesztusokkal előadott fölényeskedéséért, amit a tehetségkutatókban előad? Ilyesmiért senki nem verekszik. Majkának tudnia kéne, hogy egyetlen fogyasztója sincs a tömegben, aki elégtételt vesz majd a sérelméért, mert ahogy a Majorosnak nem ér ennyit a Puzsér, úgy senkinek nem ér ennyit a Majoros. Majkának tudnia kéne, hogy egy ilyen projekthez az ő lájkjainak nincs mélysége. A magyarok szeretik őt. Ahogy a McDonald’s kínálatában a sajtburgert. Annyit is áldoznak érte.”

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
husika
2024. szeptember 16. 16:18
Bazmeg, arról böfögtél hogy elkotródsz a távolkeletre, a pofádat befogva kussolsz!
husika
2024. szeptember 16. 16:17
Büdösszájú. Ha legközelebb ismét cigányozol, ne csodálkozz hogy több maflás lesz. Örülhetsz, hogy nem egy szabolcsi kocsmában kaptad a pofont bicskával...
google-2
2024. szeptember 16. 14:30
Így írnak a jóeNberek.
ujujuj
2024. szeptember 16. 13:24
Jujj de hosszú ez a szófosás két meglehetősen enm nagy jelentőségű ember civharcáról. De ha tippelnem kellene, már megint az van, hogy lóbelt irigy valakire, aki egy tévés tehetségkutatós ismertségből nagyobb pénzt tudott csinálni mint ő. Milyen érdekes, más pop és rock előadókkal kapcsolatban nincs hitelességi problémája, mint a "kicsikét szűk a világ nekem"-mel. Amikor milliárdossá vált énekesek aggódnak a szegény prolikért, melósokért, afrikaiakért, vagy amikor az elmúlt 20-40 évet kokainmámorban, szigorúan a gruppikkal végigkúró énekes az örök szerelemről énekel, az nála teljesen oké, mert hiszen az külföldi, tehát értelemszerűen jó. Mindegy, nem is olvasom tovább, gondolom a többi része is hasonlóan nívótlan baromság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!