Magyart megfogta a Fidesz, nem mer bemenni a köztévébe

2024. szeptember 18. 17:24

Egy ilyen embert hatalomba juttatni életveszélyes és felelőtlenség.

2024. szeptember 18. 17:24
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

Nyitókép: Attila Kisbenedek/ AFP

„Ahogyan az várható volt, Magyar Péter menekül minden vita, beszélgetés elől, ahol neki érvelni kellene, ahol valódi kérdéseket tehetnek fel, s ahol ellentmondanak neki. 

A Fidesz máris megfogta Magyart, aki nevetséges kifogásokkal tér ki az elől, hogy bemenjen végre a köztévébe vitázni.

Egyszerre követeli, hogy a köztévé adjon lehetőséget, majd amikor ez megtörténik, akkor megfutamodik és elmenekül a nyilvánosság elől. Márpedig – kedves demokrata szavazók, akik Magyar hívei – a nyilvánosság kontrollja a legalapvetőbb követelmény a demokratikus politikusokkal szemben, feltéve, hogy demokratikus politikusról van szó.

Tévednek, akik azt gondolják, hogy Magyar okos taktikai húzása, hogy elkerüli a vitát, és nem áll ki a Fidesz embereivel szemben, mert az is Orbán megbuktatását szolgálja. 

Ez nem okos taktika, hanem félelem, s az alkalmatlanság tudata. Magyar minden vitában vesztene, botrányosan szerepelne, őrjöngene. 

Másrészt, sokak előtt leleplezi magát, nem fog nyerni.

Egy ilyen embert hatalomba juttatni életveszélyes és felelőtlenség.

Aki nem mer kiállni egyetlen vitára sem, aki alkalmatlan arra, hogy értelmes beszélgetést folytasson, aki nem képes eltűrni, hogy kérdéseket tegyenek fel neki, ellentmondjanak, és szembesítsék bármivel, az nem demokrata, nem politikus, nem államférfi, s alkalmatlan az ország vezetésére. Még egy párt vezetésére is. Ezért nincsenek tagjai a pártjának.

Magyar eddig nagy szájjal követelte, hogy megszólalhasson a köztévében, de amikor a köztévé vitára hívta Orbán Balázzsal, a miniszterelnök politikai igazgatójával, az árvízre hivatkozott, és szokásos agresszív stílusában a gátra hívta közösen lapátolni. Amiről már tudhatta, hogy soha nem fog megvalósulni, mintha ez egy szégyen lenne a másik félnek.

Aztán a «Karmelita» túljárt az eszén, mert kijelöltek egy másik időpontot, amikor már vége lesz az árvízi védekezésnek, de Magyarnak ezúttal is inába szállt a bátorsága, gyáva módon megfutamodott a legnevetségesebb hivatkozásokkal az elől, hogy bemenjen a köztévébe, s szemtől szembe vitázzon Magyarország aktuális kérdéseiről.

Ez tökéletes bizonyítéka annak, hogy Magyar alkalmatlan, nem államférfi, hanem kötekedő troll, aki csak mocskolódni tud, gyalázni válogatás nélkül mindenkit, viszont alkalmatlan arra is, hogy egy nyilvános vitában helytálljon, az álláspontját megvédje, az ellenfeleinek alkalmat adjon arra, hogy az állításaira megfeleljenek, vagy neki kérdéseket tegyenek fel.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Kapcsolódó vélemény

undefined

M. Kovács Róbert

Facebook

Idézőjel

Ami miatt nem mert kiállni vitázni Orbán Balázzsal.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
papalimapapa
2024. szeptember 19. 14:43
Soha sem gondoltam volna, hogy valaha, bármiben is egyetértsek ezzel a vödör takony Bartussal. De hát van az a mondás, hogy "a kivétel erősíti a szabályt". Nos, jelen esetben erről van szó. Bartus minden leírt szavával egyetértek. Bármi is motíválta a cikke megírásában. Az pedig, hogy mi a valódi szándék, most irreleváns.
Obsitos Technikus
2024. szeptember 19. 13:30
Bartus Fletó kutyája. Ti meg tapsoltok neki.
La Piovra
2024. szeptember 19. 05:20
Bertusnak nem tetszik az ellenzék ellenzéke.
La Piovra
2024. szeptember 19. 05:07
Péter remek vízügyi szakember! Hőmérővel ellenőrzi a vízszintet a gáton. És ha felszáll egy buszra , azt már onnantól ő vezeti, amíg le nem száll.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!