Kőkeményen visszavágott a honvédelmi miniszter Magyar Péternek (VIDEÓ)

2024. szeptember 18. 14:41

„A Magyar Honvédség nem tréfa! Nem lehet inzultálni! Szükség van rá!” – hangsúlyozta Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

2024. szeptember 18. 14:41

Nyitókép: Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook-oldala

A Magyar Nemzet arra kérdezett rá Szalay-Bobrovniczky Kristófnál, hogy mit gondol arról a jelenségről, hogy Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke támadta az árvízvédelemben résztvevő katonákat. A politikus többek között arról írt közösségi oldalán, hogy az árvízi védekezés első napján se megafonosok, se katonák nem voltak a gáton.

A honvédelmi miniszter – aki maga is területvédelmi tartalékosként vesz részt a munkálatokba – erre azt felelte, hogy kikéri magának.

Hogy jön ahhoz valaki, hogy a Magyar Honvédség képességét, és ezen belül a katonákat inzultálja”

– tette fel a kérdést. 

Majd azzal folytatta, „ez nem fejetlen kapkodás, hogy odaszaladunk, ahova éppen eszünkbe jut, csak azért, mert a kamerák ott vannak”.

Ez egy átgondolt, nyugodt, higgadt, tervezett manőver. Úgyis mondhatnám, hogy hadművelet” 

– utalt a tárcavezető a védekezési munkálatokra.

Ezt is ajánljuk a témában

Támogató funkció

Szalay-Bobrovniczky megjegyezte, hogy a katonáknak itt támogató funkciójuk van. „A vízügy szakmai álláspontja alapján meghatározzák azt, hogy milyen igényük van. 

Mi odamegyünk hadműveletszerűen, ahol ránk szükség van”

– hangsúlyozta.

Nyilatkozata végén a miniszter leszögezte, „A magyar honvédség nem tréfa! Nem lehet inzultálni! Szükség van rá!”

A vonatkozó bejegyzést alább tekintheti meg:

 

 

Kapcsolódó cikkek a Árvíz 2024 aktában.

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. szeptember 19. 07:12
Bobri kemény,mint a gecisgatya…😂😂😂
magyarok2026
2024. szeptember 19. 05:43
Az átlag fideszes pöcsjanitok keresi még az árvizet?:DDDDDDD
magyarok2026
2024. szeptember 19. 05:05
Péter Magyar Add tovább! Akkor öntsünk tiszta vizet a pohárba! A több tízezer önkéntes megfeszített munkája nélkül sehol nem állna a védekezés. Vasárnap óta egyre többen dolgozunk a gátakon, miközben a kormány 5 nap alatt odáig jutott el, hogy 1600 katonát tudott mára kivezényelni. Már szó sem esik a 12 ezer önkéntes tartalékosról, akiket az adófizetők fizetnek, pont az ilyen válsághelyzetek esetére. Miközben gyerekek is töltik (helyesen) a homokzsákokat, aközben a honvédség épp hadgyakorlatot tart a Bakonyban. Félreértés ne essék, óriási dolog a nemzeti összefogás, megsüvegelendő dolog a civilek helytállása, de egy normálisan működő kormányzatnál nem a hivatásos állomány egészítené ki a civilek munkáját, hanem fordítva. A képen a leányfalusi nyúlgát építése látszik. Civilekkel és 60 tiszás önkéntessel felépítettük a védmű felét és ezt fejezi most be a katonaság… Továbbra is arra kérünk mindenkit, hogy segítsen megvédeni a falvainkat és a városainkat. Együtt sikerülni fog! ❤️🤍💚
Robert-N
2024. szeptember 18. 19:01
mérték mértékadó 2024. szeptember 18. 17:44 amikor a cim is hazugság:-) ---- Mármint? Mi a hazugság?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!