Három nap alatt két fiatalt gázolt el a vonat, könyörög a MÁV az embereknek, hogy figyeljenek oda

2024. szeptember 03. 09:13

Idén a MÁV hálózatán már 56 baleset történt vasúti átjáróban, amelyek során tizenöten vesztették életüket.

2024. szeptember 03. 09:13
null

Nyitókép: YouTube-képernyőfotó

A telefonját nyomkodta és zenét hallgatott, ezért nem figyelt a veszélyre az a 16 éves fiatal, akit hétfőn gázolt halálra a vonat Gyálon, egy labirintkorláttal ellátott vasúti átjáróban. Pénteken egy 14 éves lány szaladt át a tilos jelzés ellenére az érkező vonat előtt, az ő életét sem lehetett megmenteni.

A vasúttársaság részvétét fejezi ki a balesetekben elhunyt fiatalok családjainak, és egy videót is közzétettek, amelyben arra kérik az embereket: figyeljenek, mert bár veszélyhelyzet esetén a mozdonyvezető azonnal fékezésbe kezd és hangjelzést ad, ezt követően azonban tehetetlen. 

Molnár Péter mozdonyvezető már nyolc alkalommal gázolt, a balesetek oka minden esetben a közlekedők figyelmetlensége volt. Péter elmondta, hogy nem tudnak megállni, a vonat féktávolsága több száz méter, hirtelen megállítása esélytelen:

 

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SzaboGeza
2024. szeptember 04. 17:27
EZ AMI MOST MEGY AZ HIHETETLEN!!!! Ennyi gázolás, ezer éve nem volt!!! lehet, hogy "tülkölni" is kellene a veszélyes helyeken, NEM KELL SZÍVBAJOSKODNI, HA HAJNAL VAN "AKKOR IS"!!!! Sőt kilóméteres reflektort vezetnék be a vonatokon, mert legalább látszik, ha nem hallik!!!! Amúgy a zenehallgató a hibás, MERT NEM FIGYELT, SEMMIRE!!!! DE SAJNOS a halott, nem fog felkelni soha többet!!! SZÓVAL BOLONDBIZTOSSÁ KELL TENNI A MÁV RENDSZERÉT!!!!!!:)
Nimril
2024. szeptember 04. 01:27
Agyat már tényleg nem tud biztosítani az állam... De természetesen ezért is a kormány a felelős! Sajnálom a gyerekeket, de azért ennyi idősen felelősséget kell tudni vállalni magadért. Tényleg ilyen kurva fontos az a szájbabaszott TikTok-videó, hogy alásétálj egy vonatnak? Kétszázezres fülhallgató, aktív zajszűréssel: szó szerint semmit nem hallasz a külvilágból. Mintha siket lennél. És ebben is verseny van, hogy melyik a legjobb technika.... Nem bánom, hallgassa ilyennel otthon a zenét, vagy üljön ki egy parkba, mit tudom én, csak könyörgöm, ne közlekedés közben, vagy legalább ne séta közben!
Hyazinth
2024. szeptember 03. 21:32
Anyósomnak mondtam pár esztendeje, hogy Amerikában naponta gázolnak halálra egy embert. Mire ő: - Szegény, elég baj az neki!
ipolypart2
2024. szeptember 03. 21:25
Csepelen a HÉV átjáróknál szöveggel is meg rajzzal is figyelmeztetnek az átjáróra. De van még , aki a sípolás után is átszalad. A biciklisek, meg rolleresekről ne is beszéljünk. A sétáló utcában, mint a lövet jön a hátad mögül, bedugott fülekkel, biciglin a majom. Ki lenne a hibás, ha ilyenkor kicsit megbillenti és tanyázik egy jót.?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!