Hallott már ilyet? Illegális benzinkutat kapcsoltak le a rendőrök

2024. szeptember 20. 12:04

Még kamionmosót is üzemeltettek.

2024. szeptember 20. 12:04
null

Nyitókép: Police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) fehérvári osztálya tíz férfit fogott el egyszerre, akik részt vettek a jogellenes üzletben. Kettőjüket pénzmosással, nyolcukat sikkasztással gyanúsítják. A gyanú szerint egy székesfehérvári, kamionmosóként üzemelő kft. feketén üzemanyagot szerzett be, majd azt tovább értékesítette. A 44 éves cégvezető az illegális üzletet 19 éves fiával működtette. 

Egy budapesti szállítmányozási cég sofőrjei jártak naponta a mosóba, majd a szállítással rájuk bízott üzemanyag egy részét ott kannákba fejtették. A tartályautók rekeszeiből hol benzint, hol gázolajat szívtak le. A nyomozók bizonyítékai alapján ebben nyolc sofőr vett részt, köztük a kamionmosót üzemeltető férfi öccse.

A bűnszervezet – amely konspirált módon működött – a gyanú szerint mintegy 50 millió forintot zsebelt be év eleje óta az illegális bizniszből. A KR NNI fehérvári osztálya összehangolt akciót szervezett az elkövetők elfogására, egyszerre 12 helyen tartottak elfogásokat és kutatásokat. Így Székesfehérváron, Gárdonyban, Magyaralmáson, Öskün és Várpalotán. 

Egy helyszínen a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége hajtotta végre az elfogást, míg a többinél az NNI nyomozói mellett a KR bevetési egysége és rendészeti állománya, valamint a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi munkatársai is részt vettek. 

A kutatások során a rendőrök lefoglaltak minden olyan eszközt és iratot, mely bizonyítékként szolgálhat. Emellett vagyonvisszaszerzés keretében lefoglaltak több mint 17 millió forintot, közel 4 ezer eurót és öt nagy értékű járművet: három autót és két motorkerékpárt.

A tíz férfit – előállításukat követően – a KR NNI munkatársai gyanúsítottként hallgatták ki. 

Apát és fiát jelentős értékre, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett pénzmosás, míg a nyolc sofőrt nagyobb értékre üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett sikkasztás miatt. A gyanúsítottak az eljárás során szabadlábon védekeznek. A nyomozásnak itt nincs vége, a KR NNI vizsgálja, hogy az illegális tevékenységben még kik vehettek részt. 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2024. szeptember 20. 14:14
Azért ne keverjük a lopott benzin árusítást egy illegális benzinkúttal..
anegy_
2024. szeptember 20. 14:14
ÓÓÓÓh! Újra éled a mini olaj-maffia? Garázs módi. :)
csakegyittlako
2024. szeptember 20. 13:38
Mááá ez is hír? Menjenek le z megyébe falukba, ott zugkocsmák működnek okosan.
sexykitty-5000087
2024. szeptember 20. 13:33
🍓 ️ ­É­­r­­­t­­é­­­k­­­e­­­l­d­­­ ­a­­­ ­­s­­­z­e­­­x­­­i­­ ­p­u­n­­c­­­i­­m­­­a­­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!