Földhöz vágta a kölyökmacskákat, letépte a kanárik fejét: letöltendő börtönt kapott az állatkínzó

2024. szeptember 20. 09:35

A büntetett előéletű férfi egy vita hevében esett neki az ártatlan állatoknak. Az ítélet nem jogerős.

2024. szeptember 20. 09:35

Fotó: GettyImages/illusztráció

Állatkínzás bűntette miatt két év négy hónap fegyházbüntetésre ítélte a Sátoraljaújhelyi Járásbíróság azt a férfit, aki kölyökmacskákat és kanárikat ölt meg az otthonában – közölte a Miskolci Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint 

a vádlott múlt szerdán egy vita miatt olyan indulatos lett, hogy négy kölyökmacskát a földhöz vágott és öt, kalitkában tartott kanárinak letépte a fejét.

A férfi a tetemeket zsákba tette, majd ingatlanjának a kerti mellékhelyiségébe, illetve hulladéktárolójába dobta.

Az eset mindössze egy hete történt, a rendőrség tájékoztatása szerint még aznap elfogták a férfit, aki azzal védekezett hogy élettársa a veszekedést követően kérte, hogy költözzön el, és vigye magával az állatait is. Mivel nagyon ideges lett, és az állatokat sem tudta volna hova vinni, ezért választotta ezt a drasztikus megoldást.

Az ítélet kiszabása mellett a bíróság kizárta a terheltet a feltételes szabadság kedvezményéből. A büntetés kiszabásakor enyhítő körülményként értékelték a vádlott beismerő vallomását és azt, hogy megbánta tettét. Ugyanakkor súlyosító körülményként vették figyelembe büntetett előéletét, 

a cselekmény alkalmával tanúsított elvetemült magatartását, és azt, hogy a bűncselekmény erkölcsileg különösen elítélendő.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezést jelentett be.

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rockercicc
2024. szeptember 20. 11:32
A mocskos gyökeret is le kéne fejezni, de előtte levágni a farkát és lenyomni a torkán!
esvany-0
2024. szeptember 20. 11:32
Bezzeg aki emberi magzatokat gyilkol, az csak a "reprodukciós jogait" gyakorolja. Hülye a világ...
5m007h 0p3ra70r
2024. szeptember 20. 10:46
#pedigolyanrendesembervót
N.N.
2024. szeptember 20. 10:06
A fegyház fokozatból és a feltételes szabadság kizárásóból kiderül az is, hogy az illető egyébként is többszörös visszaeső. Nyilván ez is szerepet játszott a büntetésben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!