Beköszöntött a karácsonyi szezon az áruházakban, hiába van 30 fok – és az is kiderült, miért

2024. szeptember 07. 19:04

Már ünnepi csokoládékat is lehet kapni.

2024. szeptember 07. 19:04

Fotó: Getty Images

Hiába ért véget csak egy hete a naptári nyár és tombol a kánikula, már most megjelentek az áruházak polcain az ünnepi termékek. Ahogy a Metrolpol cikke is kitér rá, a KIK dugig van karácsonyi dekorációval,  karácsonyi manók, tündérkék, XMAS-felirat, mézeskalács figurák és karácsonyfák, hópelyhes gyertyatartók, különböző rénszarvasok kaphatók már most is. 

Az ALDI-ban pedig 

megjelentek az első ünnepi csokoládék hókiflis, karácsonyi kekszes és almás-fahéjas ízesítéssel, 

a csomagoláson mesebeli, hólepte tájjal, hogy vásárlásra késztessék az betérőket. Mindezt több, mint 30 fokos melegben. Az Aldi egyébként már tavaly is szeptemberben begyújtotta a karácsonyi rakétákat.

A korai kezdés elengedhetetlen a sikerhez

Úgy tűnik az üzletek minden évben egyre korábban kezdik el kínálni a karácsonyi árukat. A korai karácsonyi szezon ugyanakkor megosztja az embereket: sokak szerint ezzel az elnyújtott szezonnal elvész az ünnepre való készülődés varázsa. Mások ugyanakkor alig várják, hogy az elképesztően forró nyár után végre beköszönthessen a karácsonyi szezon – írja a lap.

A Forbes egy tavalyi cikke szerint míg a fogyasztók talán nem értik, miért sietnek a díszítéssel, 

a kisvállalkozások pontosan tudják, mennyi időre és erőfeszítésre van szükség ahhoz, hogy az ünnepek a (pénzügyi) évük legcsodálatosabb időszakává váljanak.

Mint írják, az ünnepek megtervezése egyre nehezebb, mivel a verseny egyre élesebbé válik, az ellátási lánc zavarai és a készletezési problémák pedig továbbra is hatással vannak a kiskereskedőkre és a fogyasztókra egyaránt. Ez azt jelenti, hogy a korai kezdés – egy újabb hosszúra nyúlt szezonhoz – elengedhetetlen a sikerhez. 

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ergit
2024. szeptember 08. 08:40
Teljes illúzió rombolás!!! 3,5 hónapon át nézni a karácsonyi dekorációkat, édességeket a boltokban!!! Mire eljön dec.24-e, mindenki teljesen elfárad lelkileg a folyamatos emlékeztetéstől. Azt is értem, hogy a karácsonyi bevásárlás a legnagyobb bevétele szinte minden üzletnek, de azért legyen már egy határ!!! Ehhez is törvényt kell alkotni, hogy dec. 1-je előtt tilos karácsonyi mindenfélét árulni????
herden100
2024. szeptember 08. 02:26
m.youtube.com/watch?v=6p83IbLrU50&t=470s&pp=ygUGQmFyYWth pin.it/3knPUCRrV pin.it/1itcQHTim pin.it/128PWGvO0 pin.it/5jWF2j6E9 pin.it/6NYuZ65Bh pin.it/7dUqbIGSl pin.it/6HnOf4Cia pin.it/5JN0WSDtr pin.it/5hxM99ifw
jandor
2024. szeptember 07. 22:56
Ja, és februárban gyárják a csokimikolásokat, szalncukrokat, stb. Ha most rásózzák a népre, mondhatják, hogy náluk mentek tönkre.
jandor
2024. szeptember 07. 22:54
Nem nagyon szeretek regulálni valamit, de a Mikulásra, Karácsonyra, Bálint napra és Húscétra ráférna, he 20 nappal előtte kezdhetnének el árulni a portékát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!