Ámulva nézem, hogy jó adag gátlástalansággal milyen könnyű a kollektív hiszékenységre és amnéziára alapozni

2024. szeptember 22. 13:53

Tényleg bámulatos, hülyékkel pedig nem vitatkozom.

2024. szeptember 22. 13:53
Hont András
Hont András
Facebook

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

„Tényleg ámulva nézem, hogy jó adag gátlástalansággal milyen könnyű a kollektív hiszékenységre és amnéziára alapozni. Ex-Vargáné ma többek között a következő kérdéseket intézte Orbánhoz:

- Miért züllesztik le a magyar közoktatást? Miért hiányzik több ezer tanár a rendszerből? Nem zavarja, hogy a magyar diákok eredményei évről évre romlanak a nemzetközi összehasonlításban?
- Hogy lehet, hogy még soha nem született ilyen kevés gyermek hazánkban?
- Mit gondol arról, hogy minden második fiatal azt tervezi, hogy elhagyja a hazáját?

Azt nem értem, miért nem magától kérdezi. Vargáné (még ex nélkül) 2021 novemberében:
- Azt látom, hogy soha ilyen jó nem volt fiatalnak lenni Magyarországon, talán az Európai Unióban sem… Soha ilyen sokfajta és magas ösztöndíj nem állt a diákok rendelkezésére Magyarországon, mint jelenleg. Soha ilyen széles spektrumú és kedvező feltételű diákhitelezés nem támogatta a fiatalok továbbtanulását, mint a jelenlegi rendszer. Magyarországon soha ilyen széles családi és adókedvezménnyel nem támogatták a fiatalok munkába állását, otthonteremtését és családalapítását, mint jelenleg. A statisztikákból azt látjuk, hogy megindult a hazavándorlás: az emelkedő fizetések, az egyre jobb körülmények, a családtámogatások arra sarkallják a fiatalokat, hogy hazajöjjenek. 
- Magyarországon megvalósult egy átfogó oktatásfinanszírozási modell, ami talán Európa-szerte is egyedülálló. 
- Ilyen családtámogatásokkal egybekötött, jól működő rendszert sehol máshol nem találunk.
- Ellentétben azzal a narratívával, hogy azért emelkedik a diákhitel-igénylések száma, mert a fiatalok nehéz anyagi helyzetbe lennének, éppen hogy biztosnak és kiszámíthatónak látják a jövőjüket, és ezért szívesen invesztálnak a piac- és versenyképes tudás megszerzésébe.

Tényleg bámulatos, hülyékkel pedig nem vitatkozom.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csendbiztos-2
2024. szeptember 22. 16:36
A kisebbik lányom a barátjával (27,29)évesek,most jöttek haza egy Görög szigetről 1hetes nyaralás után.Szálloda reggelivel.Nagyon sok hozzájuk hasonló korú magyar fiatallal találkoztak.Mindkettőnek két diplomája van,a fiú élsportoló,félállásban dolgozik is.A lányom is keményen dolgozik.63éves vagyok .Annak idején ezt nem tudtam volna megtenni.Mi a gond vargáné,ugyan már!
august
2024. szeptember 22. 16:35
:))) Ahogy olvasom, "Magyar Péter nem hagyja kifarolni Orbánt a vitából", - -Majd áttért Jakab Péter stílusában az azonnali kérdések órájára -nyílt levélben.. Meg kéne kérdezni tőle, hogy krupliszsákot is fog lóbálni?
sexykitty-5000087
2024. szeptember 22. 16:32
🍓 ️ ­­­É­r­­­t­­­é­­­k­e­­­l­­­d­ ­a­ ­s­­z­­e­­­x­­­i­­ ­­­p­­u­n­­c­­­i­­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­𝐅­𝐔­­𝐍
vagyok-3
2024. szeptember 22. 16:30
Pöti hazudott , hazudik és hazudni fog . Ez a csóka egy skizofrén .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!