30 éve nevetünk a Jóbarátokkal, 20 éve aggódunk a Lost eltűntjeiért

2024. szeptember 26. 20:25

Két igazán nagyszerű TV-sorozat ünnepelte a napokban a kerek születésnapját, ráadásul mindkettő nézhető magyarul is.

2024. szeptember 26. 20:25

Nyitókép: Warner/Max

1994. szeptember 22-én, 30 éve mutatkozott be a világnak Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler és Ross, akiket együtt csak úgy ismerünk, hogy Jóbarátok. A sorozat évfordulójára időzítve a Maxon nemcsak 4K-ban nézhető a teljes széria, de egy különleges Jóbarátok-gyűjtemény is elérhetővé vált, amelyben többek között megtalálhatóak a legnézettebb részek, vagy éppen az ünnepi epizódok.

Így indult minden, ekkor találtak egymásra a Jóbarátok

Az HBO annyira komolyan vette a kerek évfordulót, hogy a közösségi csatornáin eddig nem látott részletekkel teli werk-anyagok is kikerültek, sőt a Warner Bros. Discovery is meglepetéssel készült az alkalomra. A magyar rajongóknak pedig igazi gyöngyszem az a Szinkronban a Jóbarátokkal videó, amelyben Kökényesi Ági, Kiss Erika, Nyírő Bea, Holl Nándor, Sinkovits-Vitay András és Galambos Péter mesélnek a sorozathoz kapcsolódó élményeikről.

Ezt is ajánljuk a témában

A Jóbarátok mind a 10 évada és minden epizódja elérhető Maxon, sőt 4K-ban is nézhető minden egyes geg és vicces pillanat, amit Chandler és Joey barátságának, Monica és Chandler vagy éppen Rachel és Ross szerelmének köszönhetünk. És ebbe természetesen az az időszak is beletartozik, amikor „szakításban voltunk!”

Eltűntek, mégis minden héten néztük őket (Disney+)

Eltűntek, mégis 6 évadon át néztük őket

Nem kevésbé jelentős J. J. Abrahms (Super 8, Star Trek és Star Wars) 2004. szeptember 22-én indult, hat évadot megért sorozata, a Lost – Eltűntek, amelynél egy repülőgép, az Oceanic Airlines 815-ös, Sydney és Los Angeles között közlekedő repülőjárata valahol félúton a Csendes-óceán felett hibásodik meg, majd lezuhan egy ismeretlen szigeten, ahol a túlélők kalandjait ismerhetjük meg a sorozatban.

Ezt is ajánljuk a témában

A Lost igazi különlegessége a remek színészek mellett az a sajátos koncepció lett, amivel a Homályzóna-szerű TV-sorozatok, valamint a Survivor jellegű valóságshow-k világát keverték bele az alkotók egy minden epizóddal egyre több rejtélyt felvonultató történetbe. A majdnem minden epizód végén lévő csavar mellett a másik, ami miatt nagyon sokan megszerették John Locke (Terry O’Quinn), Hurley (Jorge Garcia), Jack Shephard (Matthew Fox) vagy éppen Kate Austen (Evangeline Lilly) kalandjait, az az, hogy 

az aktuális „jelen” mellett szinte minden rész valamelyik karakter múltját mutatta be részletesen, ezzel pedig a szereplők még közelebb kerültek a nézőkhöz.

A misztikummal, rejtélyekkel jócskán nyakon öntött sorozat végül hat évadot követően fejeződött be, állítólag sok rajongónak okozva csalódást, de a Mandiner szerkesztőségében és azon kívül is sokan gondolják / gondoljuk úgy, hogy a Lost minden idők egyik legnagyszerűbb és legjobb sorozata, természetesen a Duna TV-n már magyarul is nézhető Kiválasztottak mellett, amely nem mellesleg kiválóan mutatja be világunkat és a benne zajló háborút, ami jó és rossz között zajlik.

Míg a 30 éves Jóbarátok összes évada és epizódja Maxon érhető el, a 20 esztendős Lost – Eltűntek Disney+-on és Netflixen látható az összes évaddal. 


 

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
canadian-deplorable
2024. szeptember 28. 16:53
Mivel 39 éve eredeti hanggal nézem az amerikai filmeket, nagyon nehezen tudom a magyar szinkront elviselni. A magyar hang természetellenes. A színészek a valóságban nem így beszélnek, a fordításon sok elveszik.
sexykitty-5000095
2024. szeptember 27. 16:57
🍓 ️ ­­É­­r­­t­­é­k­­­e­l­­­d­ ­­a­­­ ­­­s­­­z­e­­x­­­i­­ ­p­­u­­n­c­­­i­­m­­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
titi77
2024. szeptember 27. 07:57
ez ám a szinvonal. az agymenők a tuti sorozat. ha már ilyen "kihagyhatatlan világszenzációval" foglalkozik a mandíner....!
Megtalálta
2024. szeptember 27. 01:02
Shame on me, én anno elvoltam a Jóbarátokkal, de ez mi akar lenni? Fizetett hirdetés hírnek álcázva?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!