Összenő, ami összetartozik – Gyurcsány főpolgármesterével egyezkedik Magyar Péter

2024. augusztus 01. 14:39

A tárgyalások eredményéről a Városháza a megbeszélések lezárulta után ad tájékoztatást – fogalmaztak szűkszavúan.

2024. augusztus 01. 14:39

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

A korábbi bejelentésnek megfelelően csütörtökön egyeztetett egymással Karácsony Gergely és Magyar Péter. A találkozó a Tisza Párt elnöke így számolt be közösségi oldalán: „a mai napon informális egyeztetést folytattam Karácsony Gergely főpolgármester úrral. A Tisza Párt nevében 

a közeljövőben a többi fővárosi frakció vezetőjével is felveszem a kapcsolatot.

Főpolgármester úrral még a nyáron folytatjuk az egyeztetést. Hajrá, Budapest!”

A Főpolgármesteri Hivatal a Tisza Párt vezetőjéhez hasonlóan ugyancsak szűkszavúan számolt be a találkozóról. Mint írták: „Karácsony Gergely megkezdte a tárgyalásokat a Fővárosi Közgyűlésbe bekerült pártok vezetőivel. A főpolgármester elsőként Magyar Péterrel, a Tisza Párt elnökével egyeztetett a közgyűlésben tervezett munkáról. Az egyeztetések folytatódnak.”

Megjegyezték azt is, hogy 

a tárgyalások eredményéről a Városháza a megbeszélések lezárulta után ad tájékoztatást.

Nehéz lesz többséget szereznie a Közgyűlésben Karácsonynak

Emlékezetes, hogy a június 9-i önkormányzati választásokon Karácsony Gergely rendkívül szoros versenyben győzte le Vitézy Dávidot, de a Közgyűlésben így is nehéz lesz többséget teremtenie.

Mint ismert, a Karácsony Gergely által vezetett lista 6 mandátumot szerzett, míg mind a Fidesz, mind a Tisza 10-10 fővel képviselteti majd magát. Míg a Vitézy Dáviddal Budapestért–LMP és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 3-3 mandátumot nyert el. 

Mindebből az következik, hogy Gyurcsány Ferenc frakciójának össze kell fognia Magyar Péter frakciójával, hogy a DK által jelölt Karácsony ne legyen béna kacsa a közgyűlésben.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 176 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. augusztus 02. 16:18
Nahát…beszélnek egymással…még ilyet… Ti tényleg ekkora állatok vagytok?! 🫢
Zokni
2024. augusztus 01. 19:58
konstantinapolyi 2024. augusztus 01. 15:06 “A fidesznek kétharmada van, kincsem. “ Ezt számolja újra, kedves: Fidesz–KDNP: 10 mandátum – 28,69 százalék, Tisza: 10 mandátum – 27,34 százalék, DK–MSZP–Párbeszéd: 7 mandátum – 16,62 százalék, Vitézy Dáviddal Budapestért–LMP: 3 mandátum – 10,15 százalék, Magyar Kétfarkú Kutya Párt: 3 mandátum – 7,89 százalék
gekk
2024. augusztus 01. 18:57
Hát egyeztessen orbitékkal. Ha ott lennének.
Srptk
2024. augusztus 01. 18:07
Verseny van. Melyikük a hülyébb?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!