Oroszország ígyis-úgyis nyerni fog, vagy legalábbis veszíteni semmiképp se

2024. augusztus 28. 10:05

Ukrajnának joga van orosz területet támadni.

2024. augusztus 28. 10:05
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

„Pozsgay Balázs kérdezte a következőt: »Egy kérdésem van: Gyakran ugyanazok az elemzők mondják azt, hogy hiba a kurszki kaland, mint akik azt mondják, hogy Ukrajnának nincs esélye ebben a háborúban. Nos ezt nem értem: ha nincs esélyük, ha Oroszország ígyis-úgyis nyerni fog, vagy legalábbis veszíteni semmiképp se, akkor pontosan miért baj az, hogy az ukránok mindenféle reménytelen dologgal próbálkoznak? (reménytelen alatt itt azt értem, hogy olyan esemény, ami nem kecsegtet stratégiai sikerrel, ahogy Ön is írja«

Jó kérdés.

1. Először is aláhúznám, hogy Ukrajnának joga van orosz területet támadni, és a védekezésnek lehet kiváló eszköze a támadás egy gyenge ponton.

2. Az offenzíva első szakasza nagy sikert hozott, közte 4-600 foglyot.

3. Kétségtelenül fel lehet tenni egy lapra sok mindent, desperate measures for desperate times, ha én döntök Zelenszkij helyében, lehet, hogy megpróbálom. A legtöbb háborút az ellenség akaratának megtörésével nyerik meg, nem a teljes katonai győzelemmel. Vietnamban vagy Afganisztánban az amerikaiak ritkán vesztettek katonailag, mégis elvesztették a háborút. Az ilyen logika nem ördögtől való, sőt.”

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. augusztus 29. 20:46
Ha már visszatakarodnak,az is győzelem…
Zolotarjov
2024. augusztus 29. 08:54
Az ukik hattyúdala ez a mini offenzíva.
B_kanya
2024. augusztus 29. 02:02
lauderstenonis-2rezeda-kazmer 2024. augusztus 28. 13:18 "A minszki egyezményeket a ruszkik az aláírás pillanatában felrúgták." Megint hazudsz. Továbbá eddig mürkül, porky, 'ollande és zselé nyilatkozta, hogy be sem akarták tartani.
B_kanya
2024. augusztus 29. 01:57
lauderstenonis-2 2024. augusztus 28. 13:16 • Szerkesztve "Honnan a fenéből veszik azt az Oroszország ígyis-úgyis nyerni fog baromságot?" Amerikai proxy mikor győzött utoljára?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!