Orbán Viktor, a kivételes látnok

2024. augusztus 10. 11:24

Richard Nixon óta nem volt a Nyugatnak olyan nemzeti-politikai vezetője, aki olyan mélyen gondolkodik a geostratégiáról, mint a magyar Orbán Viktor.

2024. augusztus 10. 11:24
Rod Dreher
Rod Dreher
Magyar Nemzet

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

„Richard Nixon óta nem volt a Nyugatnak olyan nemzeti-politikai vezetője, aki olyan mélyen gondolkodik a geostratégiáról, mint a magyar Orbán Viktor. Szeretjük vagy gyűlöljük, ez az ember mélyreható.

Az erdélyi Tusványoson júliusban tartott hosszú beszédében Orbán igazi látnokként tűnik fel, aki túlmutat a pillanat korlátain, és messze túllép kis közép-európai országa határain.

Valójában nagyon is orbáni szempont, hogy ami őt olyan meggyőző civilizációs gondolkodóvá teszi, az az, hogy szellemisége mélyen gyökerezik a magyar földben és a föld emberi természetről szóló tanulságaiban.

Természetesen az eseményről tudósító nyugati média csak az idegesítő magyarok újabb példáját látta az Európai Unióval kapcsolatos nyafogásban. Az Egyesült Államok magyarországi nagykövete azt dohogta, hogy Orbán Kreml-összeesküvés-elméletekkel házal. De ha elolvassa a beszédet, láthatja, hogy a média és mások is átsiklottak a beszéd filozófiai lényege felett. Egyértelmű, hogy a magyar vezető – hogy az amerikai jobboldalon népszerű kifejezéssel éljek – »pontosan tudja, hány óra van« globálisan és lokálisan, Európában egyaránt.

»Olyan változás jön, amilyenre ötszáz éve nem volt példa« – mondta Orbán. »Amivel szembenézünk, az valójában egy világrendváltozás«, mivel Ázsia a világ »domináns központjává« válik. Az átfogó előadásban Orbán arról beszélt, hogy milyen természetű ez a tektonikus elmozdulás, és hogyan kell Euró­pának és Magyarországnak egyaránt reagálnia a kihívásokra. A prizma, amelyen keresztül a miniszterelnök a globális jövőt látja, az orosz–ukrán háború.”

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
altercat1
2024. augusztus 13. 14:40
Bolsi-libsikéink a népesedésen rugóznak, hülyítve az ugyanolyan hülye prolikat, mint ők. Csonka-Magyarország lakossága 1920-ban 8 millió fő volt. A 10 milliót 1970-ben értük el. A ratkó korszak sokgyerekes kora után a 60-as években visszaesett a születésszám. (Nemes vad nem szaporodik fogságban!) Azóta hullámszerűen alakul a szaporulat. Már a szoc'musban is probléma volt, hogy hol kevés, hol sok a bölcsőde. Kb. húsz évente vannak tetőzések és hullámvölgyek. A fogyás pedig a nagylétszámú korosztályok kihalása miatt van. A családszeretők szaporodnak, a maguknakvalók és a buzik pedig kihalnak, mint biológiai végállomás. (Tulajdonképp az egysejtű állapot óta fennlévő élet fejeződik be.)
Szuperszig
2024. augusztus 11. 17:36
Jó az írás, visítanak is a ballibbant fostalicskák! :-))
cccbasatu
2024. augusztus 11. 16:33
Ez a pali zöldségeket beszél és benyal Orbán bohócnak.Hol volt Orbán a pimpong diplomácia idején? Húzta a porban a lábost.A nyugat a kínai kártyát játszotta ki.Rábasztak,Kína nem Orosz hanem nyugat ellenes lett! szóval Kína és Oroszország az világrend kovácsa. A nyugat vesztett és most háborúval,világháborúval akar fordítani.Mit látott Orbán ebből? Az égvilágon semmit,ha látott volna valamit akkor stadionok helyett gazdasági fejlesztéseket csinált volna tehát a hazai gazdaság épül volna újjá.Most hogy már " megtámadtak bennünket,migráncsok,meg béke hiszti". Most aztán nagy a baj mert kiközösítés ,politikai és gazdasági embargó zajlik Magyarország ellen.Nem látta azt sem előre hogy mindenütt a közelbe ellenségek vannak! Ez a pali egy elme roggyant emberke aki a zavaros hülyeségeit sulykolja a pórnépnek.Szóval se pénz ,se posztó és nyakunkon a baj.
Lajoss
2024. augusztus 11. 14:19
A Dréher Rudi mindig megnevettet…😂😂😂😂
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!