Orbán Balázs a Globsecen: Ukrajna nem a mi háborúnk

2024. augusztus 31. 09:04

A miniszterelnök politikai igazgatója a Globsec Fórumon szólalt fel: szerinte az Egyesült Államok előbb-utóbb egyedül fogja hagyni Európát az Ukrajna nevű problémával.

2024. augusztus 31. 09:04
Orbán Balázs a Globsecen

Nyitókép: Képernyőkép

Pénteken kezdetét vette Prágában a 19. Globsec Fórum nemzetközi biztonságpolitikai konferencia, melynek első napján Orbán Balázs, a magyar miniszterelnök politikai igazgatója is részt vett egy panelbeszélgetésen.

A 2024 után: A transzatlanti kapcsolatok új napirendje (Beyond 2024: A New Agenda for Transatlantic Relations) című beszélgetésen Orbán Balázs az ukrajnai háborúval kapcsolatban többek között kifejtette: 

Magyarország realista álláspontot képvisel, amelynek része, hogy ki kell mondani, ez nem a mi háborúnk.  

Orbán szerint az elmúlt évek háborúpárti politikájának kudarca rámutat arra, hogy Európának változtatnia kell, ezért egy olyan stratégiát kell kidolgozni, amely végre az európai érdekeket tartja szem előtt. A miniszterelnök politikai igazgatója ezzel kapcsolatban megjegyezte, a brüsszeli elit Stockholm-szindrómában szenved, hiszen gondolkodás nélkül követik az amerikai liberális kormányzat politikáját, még akkor is, ha az szembemegy az európai érdekekkel.

Orbán Balázs felhívta a figyelmet, előbb-utóbb a demokraták is rá fognak jönni, hogy az amerikaiak Ukrajna-politikája tarthatatlan, és akkor az Egyesült Államok magára fogja hagyni Európát ezzel a problémával.

A miniszterelnök politikai igazgatója felelevenítette Donald Trumppal, az amerikai republikánusok elnökjelöltjével való találkozóját is. Trump ezen Orbán elmondása szerint 

biztosította arról, hogy megválasztása esetén 24 órán belül békét teremt Ukrajnában. 

Orbán elmondása szerint úgy válaszolt, még a 36 órának is nagyon örülnének, de Trump megerősítette: 24 óra alatt kell megoldani.

A teljes beszélgetést alább nézheti meg:


 

 

Összesen 176 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2024. szeptember 01. 01:48
Nem hát, ez a háború azoké, akik minket is sanyargatnak!
lemez
2024. augusztus 31. 15:20
Amerikai közgaszdászprofesszor irta,ukrajnában az usa ott van,embereik harcolnak stratégiai döntéteseket hoznak.Forro háborúban vagyunk ,irta mert nemcsak funanszirozzuk,vannak céljaimk,stratégiánk,tanácsadásunk,személyzetünk a helyszinen.Nem feltétlen egyenruhàban vannak,zsoldosoknak hivják öket,néha azonosithatók,Ezt oroszország is tudja,és ez az ami riadalomra ad okot,mondta a kolumbia egyetem professzora.
masikhozzaszolo
2024. augusztus 31. 14:54 Szerkesztve
Európa belerongyolt önmagába. USA felszólításra. Reagan már a Szovjetuniót sikeresen szétszedte. Most megink, az USA Európát akarja szétszedni. Bevonul a lengyelekhez, azt hiszi a lengyel, majd neki milyen jó lesz, 4%-al elveri az oroszokat. Aztán az ukránok is felültek az amerikaiaknak, illetve Amerika kiszervezte az uniónak, pénzelje csak bátran.. Ném veszik észre, Amerika addig kajtat itt, amíg haszna van rajta. LNG, fegyver, ukrán föld, vállalat ésatöbbi. Aztán majd kapaszkodhat a lengyel, ukrán a Boeing kiálló részeibe, és majd 80 méteren elengedi.
B_kanya
2024. augusztus 31. 14:35
kastellorizo 2024. augusztus 31. 13:25 Kovács Ubul 2024. augusztus 31. 12:33 [email protected] lesz az,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!