Nicsak! Ki beszél itt a semmi ünnepéről?

2024. augusztus 20. 14:31

Erre szoktuk mondani, hogy némely olvasni tudó ember is lehet égbekiáltóan nagy hülye.

2024. augusztus 20. 14:31
null
Franka Tibor
Franka Tibor
Demokrata

Nyitókép: képernyőmentés

„Azokra az emberekre, akik valamilyen ok miatt nem tudnak beilleszkedni Isten teremtői művébe, azokra sajnálattal tekintek. A normalitás édenkertjén kívül rekedtek egyike, bizonyos Hargitai Miklós, aki képességeit látva, névadó hegye lábaihoz sem ér fel, most éppen azt vonyítja az emberi értelem orrára csukott kapuját karmolva, hogy augusztus 20-a a »Semmi ünnepe (…), mert ezen a napon nem történt semmi, amit ünnepelni lehetne, sem akkor (ezer éve – a szerk.), sem azóta.«

Kapcsolódó vélemény

undefined

Hargitai Miklós

Népszava

Idézőjel

Tudja-e a kedves olvasó, hogy a magyar állam megalapításának melyik fontos eseménye datálódik augusztus 20-ára?

Az irigységtől és rosszindulattól csöpögő irománnyal a volt állampárt, az MSZMP egykori tagjait, titkárait, cenzorait és egyéb haszonélvezőit is a soraiban tudó, úgynevezett demokrata, de valójában velejéig balliberális Népszava rukkolt elő, amely éppen a népre hivatkozva Hargitai irányított tollával még azt is az orrunk alá dörgöli: »A népnek fogalma sincs, hogy mi lenne az ünnep tárgya, üresebb ünnepe az államunknak augusztus 20-nál nincsen.«

Erre szoktuk mondani, hogy némely olvasni tudó ember is lehet égbekiáltóan nagy hülye, hiszen ma már hál Istennek az általános iskolai történelemkönyvekben is kötelezően benne foglaltatik, hogy »1083 augusztus 20-án a Nagyboldogasszony ünnepe utáni első vasárnap emeltette oltárra Szent László király, I. István király földi maradványait nyughelyén, a székesfehérvári Nagyboldogasszony-bazilikában, ami az akkori szokások szerint a szentté avatást jelentette.«”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kir2vik
2024. augusztus 21. 12:47
A "semmi ünnepe" Hát a kenyér, azt leszarjuk és úgy eszed, Miki fiam?
Ati Papa
2024. augusztus 21. 12:16
Már megint hülye vagy provokatőr Miki ! Jól nézünk Mi Ki.
barni-a-hegyrol
2024. augusztus 21. 10:32
A félművelt ember a legrosszabb, mert meg van győződve arról, hogy ő okos. Nos, Hargitai sem kivétel ez alól, ahogy az itt észt osztó dk aktivisták sem. Kíváncsi vagyok, hogy melyik amerikai napilap, vagy "újságíró" merne mondjuk egy hasonlóan epés írást közzétenni július 4-ről? Gyanítom, dögre vernék az illetőt, amint felsimerik.
jandor
2024. augusztus 20. 19:12
Jól van, de ennek semmi köze a magyar állam megalakulásához. Tehát az idézett szerző igazat ír. Szent István ünnep. Ennyi. De nem államalapítás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!