Meghökkentő fordulat: politikai hirdetésekre ma már Magyar Péter és pártja költ a legtöbbet Magyarországon

2024. augusztus 28. 10:55

A legtöbb hirdetés nem közvetlen politikai üzeneteket hordoz, hanem a webshopjukat és az úgynevezett rendszerváltó tagságot reklámozzák, azaz a biznisz került előtérbe.

2024. augusztus 28. 10:55
Magyar Péter

Nyitókép: Magyar Nemzet/Kurucz Árpád

Bár tavasszal Magyar Péter még büszkén jelentette be, hogy követőit organikus eléréssel éri el, a nyár folyamán a Tisza Párt vált Magyarország legnagyobb politikai hirdetőjévé a Facebookon és a Google-n – írja a Magyar Nemzet.

Néhány hónappal ezelőtt Magyar Péter még felháborodottan írt arról közösségi oldalán, hogy a Fidesz mennyit költ hirdetésekre a kampányidőszak alatt, most viszont fordult a helyzet, és kiderült, hogy az ő kiadásaik is jelentősen megugrottak.

Miközben a többi párt, politikus és különböző politikai kommentátorok visszafogják hirdetési költéseiket, Magyar Péterék bőkezűen költenek: 

az elmúlt hónapban, július 25. és augusztus 23. között a Tisza Párt 3,5 millió forintot fordított Facebook-hirdetésekre

– derül ki a HVG összeállításából.

Ez a tény azonban nem kapott külön Facebook-bejegyzést, ahogyan az sem, hogy a Google-hirdetésekre még többet költöttek. 

A Tisza Párt június eleje óta 8,3 millió forintot szánt YouTube-reklámokra, amelyből hatmilliót csak a választások előtti héten költöttek el. 

Érdekes módon a legtöbb hirdetés nem közvetlen politikai üzeneteket hordoz, hanem a webshopjukat és az úgynevezett rendszerváltó tagságot reklámozzák.  Azaz nem a mondanivaló, a politikai program, hanem a biznisz került előtérbe.

***

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
goldie-2
2024. augusztus 28. 16:50
A sok hülye fizeti a selyemmajom dorbézolását.
megmond6tom
2024. augusztus 28. 15:08
A selyemmajom imádóknak csak két kérdésre kellene választ találniuk: miből és kitől? Talán akkor nyílik a csipa...
bszakonyi
2024. augusztus 28. 14:32
Hol van a szuverenitás védő hivatal? Korábban igen nagy arcuk volt....
survivor
2024. augusztus 28. 13:54
Ha a hímringyó lenne a minelnök, rögtön dőlne a pénz az EUtól . Neki. A MH meg küldene 200 T-72-st Ukinak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!