Médiaszakértő: Magyar Péter politikai ellenfélként tekint a sajtóorgánumokra

2024. augusztus 27. 10:03

A Transzparens Újságírásért Alapítvány menedzsere szerint a Tisza Párt elnöke pártpolitikai logika alapján működik együtt a média egyes szereplőivel.

2024. augusztus 27. 10:03
null

Nyitókép: képernyőmentés

A PestiTV Grund legutóbbi adásában Hoppál Hunor vendége Nagy Károly, a Transzparens Újságírásért Alapítvány menedzsere volt. A műsorban sajtóaktualitások, Magyar Péter médiakezelési attitűdje és az alapítvány munkája is szóba került.

A médiatudatosság kultúrájának népszerűsítésével is foglalkozó alapítvány vezetője kifejtette, hogy az elmúlt egy évtizedben megjelent egy médiapolitikai narratíva, amelyre többen függetlenobjektívként hivatkoznak. Ennek lényege, hogy

a sajtó egy része magát függetlennek nevezi és a saját maga által készített médiatartalmakat pedig az objektív jelzővel illeti. Akikkel pedig politikai vagy világnézeti szempontból nem ért egyet, azokat a propagandistának hívja.

Azonban ez a narratíva elbukott, az újságírók megítélése pedig romlott.

Magyar Péter pedig pragmatikus politikus. Minden cselekedete főként rövidtávú politikai érdekeket szolgál. Tehát a kormánykritikus választói tömegben egyrészről a média felé is megjelent egy erőteljes bizalmatlanság, másrészt pedig az ellenzéki pártpolitika felé is.

Nagy Károly felidézte, hogy Magyar Péter több baloldali újságírót is megtámadott, Dezső András propagandistának való megbélyegzését követően Rónai Egon műsorából vonult ki, miután a szerkesztő szembesítette a politikust korábbi hazugságaival.

Az augusztus 20-i nemzeti ünnepen szervezett pártrendezvényéről pedig biztonságiak kísérték ki az Index stábját.

Nagy szerint azért is fontosak ezek az események, mert egyelőre nem ismert Magyar Péter médiapolitikai programja, a botrányokból pedig következtetni lehet arra, hogy hogyan tekint a politikus a médiára. A szakértő úgy látja, hogy

Magyar Péter politikai ellenfélként tekint a sajtóorgánumokra, úgy is kezeli őket és kizárólag párt politikai logika alapján működik velük együtt.

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burg_kastL71-C
2024. augusztus 27. 11:43
Az van, kell legyen, hogy beszéltetni kell minél többet mindenáron. Jelenleg jóformán szilenciumon van, mert tudják, hogy önállóan beparázik állandóan, lefagy, menekül. ( .. a viszontlátásra ! ) Azért utalhattak ki TV -t neki. Nem baj ha menekül, az is jó. Akkor fog belebukni a hülyeségeibe ha nem ATV-zik és erre van időnk. Jelenleg dugják, mint a lopott biciklit és aztán előkapják napra teszik. MZP nél is, mint rokonléleknél, ez jött be. Elszabadult, fékezhetetlen volt.
pipa89
2024. augusztus 27. 11:33
Magyar Péter mindenkire ellenfélként, sőt ellenségként néz, aki fel meri kérdezni és nem ájul el aléltan tőle a "férfi-etalontól". Psziho Peti ő, úgy is kell vele kommunikálni, ha ügyes a média, ki tudja belőle táncolni az igazi Pszicho Petit, aki az álarc mögött leledzik. Üres, haszonleső, egy velejéig romlott selyemfiú, akinek semmi sem számít, csak hogy ő lehessen a Nap, mindenki más a napraforgó. Tessék megpróbálni, kedves médiások, mutassátok meg, ki valójában ez az ember!
elfújta az ellenszél
2024. augusztus 27. 11:18
MP inkább politikusfeleség, mint igazi politikus. Érzelmi alapon csinál dolgokat, ami egy nárcisztikus személyiségnél nem mindig logikus politikai szempontból, de mégis kiszámítható. A megoldás kulcsa roppant egyszerű, nem kell túlragozni. Ami fényezi a személyiségét abból soha nem elég, a kritikát és a disszonáns hangokat viszont nem bírja elviselni. Ebből is az jön le, hogy nárcisztikus személyiségzavara van, nem újdonság.
llnnhegyi
2024. augusztus 27. 10:31
Magyar Rácuppanós Péter a TISZA párti sajtóért rajong.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!