Kiderült, miért siklott ki a vonat a Keleti Pályaudvarnál

2024. augusztus 29. 12:13

A vasúti közlekedés hosszú időre megbénult a pályaudvarnál a baleset után, amelyben szerencsére senki nem sérült meg.

2024. augusztus 29. 12:13
null

Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Nyilvánosságra hozták az Építési és Közlekedési Minisztérium Közlekedésbiztonsági Szervezetének előzetes jelentését a múlt hét végén, a Keleti Pályaudvarnál történt balesetről. Ebből kiderült, hogy két törött csavar okozta a balesetet, 

ezek a csavarok az egyik sínpárt rögzítették a váltó tolórúdjához, és törésük megakadályozta a megfelelő váltómozgást, ami a szerelvényt a szomszédos, nem számára kijelölt vágányra terelte”

– olvasható a Telex által észrevett jelentésben. 

Mint írják, a váltórúdnak át kellett volna tolnia a csúcssíneket a helyes pozícióba, ez nem sikerült, így a vonat nem tudott a saját vágányán maradni. Bár a biztosítóberendezés nem vette észre a meghibásodást, a mozdonyvezető észrevette azt és vészfékezéssel állította meg a vonatot, így megelőzve az ütközést.

A jelentésből kiderült, hogy a két csavarból az egyik már régebben eltört, ami a rozsdás állapotából derült ki, míg a másik csavar feltehetően a váltás során törhetett el. 

 

 

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cccbasatu
2024. augusztus 30. 08:50
Baxátok meg lézer Jani miért nem figyelt és miért nem dolgozik,de ez vonatkozik minden fidesznyik idiótára is.Dolgozzatok nincs henyélés meg Jahtozás,veszitek a lapot?
nemecsek-3
2024. augusztus 29. 18:35
Azért az problémás eset, amikor egy veszélyes üzemben eltörik 2 szerkezeti csavar, nem működik a visszajelzés és nem vesz észre senki semmit.
Nori70
2024. augusztus 29. 16:51
Az ilyesmi elkerülésére van egy bevált módszer. Karbantartásnak hívják.
masikhozzaszolo
2024. augusztus 29. 15:59
Ezt így köszönjük, számomra pontos. Azt nem lehetne megtudni, hogy az a veszélyes anyagokat szállító vonat mitől siklott ki, egyre inkább tippelek arra, hogy az ukránok keze betette a lábát. Kétpó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!