Kiborult az algériai nagykövetség: felháborodtak Rétvári Bence nyilatkozata miatt

2024. augusztus 13. 12:22

Jegyzékben tiltakozott a Külgazdasági és Külügyminisztériumnál Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárának nyilatkozata miatt a budapesti algériai nagykövetség.

2024. augusztus 13. 12:22
null

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

Az MTI-hez eljuttatott jegyzékben a külképviselet azt kifogásolja, hogy az államtitkár szombati nyilatkozatában szelektív és megkülönböztető módon emelte ki, hogy egy spanyolországi gyilkosság elkövetője algériai migráns. 

A nagykövetség szerint Rétvári azt állította, hogy algériai migránsokat vádolnak azzal, hogy megkéseltek és lefejeztek egy spanyol állampolgárt Valenciában, miközben más országokban elkövetett bűncselekményeknél nem emeli ki a feltételezett elkövetők állampolgárságát. 

A nagykövetség ezen túl azt is az államtitkár szemére veti, hogy a közösségi médiában terjedő meg nem erősített információkat és hazugságokat terjeszt, mert a valenciai rendőrség szerint a brutális gyilkosság feltételezett elkövetője büntetett előéletű spanyol állampolgár és nem algériai. 

A hétfői keltezésű levélben a budapesti algériai nagykövetség visszautasítja, hogy az országot politikai célokra, a magyar kormány migrációs politikájának igazolására és a Magyarországgal szemben az uniós politikák megsértése miatt bevezetett intézkedések megkérdőjelezésére használják fel. 

A nagykövetség lépéseket követel az alaptalan vádaskodások korrigálása érdekében”

– tették hozzá.

 

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
basti64
2024. augusztus 13. 17:19
Egészen másképp volt! Aliit Carlosnak hívják és szülei1115 (január 1-töl) élnek Spanyolorszában. Különben is a károsult hússzor rohant vigyázatlanul a vétlen tettes késébe, aki óvatosan vágta le a rózsák töviseit beteg édesanyja kertjében. Ekkor esett le a károsult hülye feje. Különben is megbánta az egészet és nyolc kisgyereket nevel egyedül.
Bell & Sebastian
2024. augusztus 13. 16:05
Párisban megszületett az algír divatmárka, Nunuska, aki férfiasat köp.
pandalala
2024. augusztus 13. 15:47
:-DDDDD
makrancos-kata
2024. augusztus 13. 15:27
Valamivel el kell terelni a figyelmet, hogy a csaló olimpikon egy magyar lány testén keresztül menetelt az aranyig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!