Jön a jégeső és a vihar: citromsárga jelzést adtak ki öt vármegyére

2024. augusztus 03. 08:18

Az előrejelzések alapján a nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között mozog majd, de a nyári meleget helyenként záporok és zivatarok szakíthatják meg.

2024. augusztus 03. 08:18

Nyitókép: MTI/Varga György

Bár a hétvégén meleg időre számíthatunk, a HungaroMet Zrt. szerint nem árt óvatosnak lenni, ugyanis öt vármegyére citromsárga figyelmeztetést adtak ki a várható zivatarok miatt. Az előrejelzések alapján a nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között mozog majd, de a nyári meleget helyenként záporok és zivatarok szakíthatják meg.

Szombaton a délkeleti és keleti területeken lehet leginkább esőre számítani, de kisebb valószínűséggel a nyugati határ mentén is előfordulhatnak záporok.

 A szél több helyen megerősödik, sőt a hegyvidékeken viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet napközben 25 és 30 fok között alakul, míg késő este 17 és 23 fok közé hűlhet a levegő.

A HungaroMet citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adott ki a zivatarok miatt, különösen Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékben. Az előrejelzés szerint a villámlások jelenthetik az elsődleges veszélyt, de helyenként erős szél és jégeső is előfordulhat.

Vasárnapra derűsebb idő ígérkezik, sok napsütéssel, melyet gomoly- és fátyolfelhők tarkíthatnak. Az északi és északnyugati régiókban azonban továbbra is kialakulhatnak záporok, zivatarok. Az északnyugati, északi szél helyenként megélénkülhet. Az éjszakai órákban 10 és 19 fok között alakul a hőmérséklet, nappal pedig 28 és 32 fok közötti értékek várhatók.

 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2024. augusztus 05. 09:24
Jég meg tornádó nem hiányzik, de nálunk Nógrád vármegyében több, mint 1 hónapja nem volt eső. Rohadtul kéne pedig.
5m007h 0p3ra70r
2024. augusztus 03. 10:26
» szintetikus 2024. augusztus 03. 08:22 A szotyolás fáraó karmája miatt még az idő is elromlik.« Egész Európában. Az elszigeteltség miatt.
5m007h 0p3ra70r
2024. augusztus 03. 10:24
» de a nyári meleget helyenként záporok és zivatarok szakíthatják meg« Ahogyan az iteeni írások olvasását meg a bejelntkezést a reklámok.
helyrerakosgat
2024. augusztus 03. 08:27
Magyarország egyik legnagyobb nemzeti hírportálja hónapok óta képtelen megoldani, hogy ne kelljen minden kibaszott cikk alatt robotok puncijáról olvasni. Szánalmas és szégyenletes! De hát mit várunk egy olyan hírportáltól, ahol egyetlen ember sem akad, aki tisztában lenne a legalapvetőbb helyesírási szabályokkal? Szánalmas és szégyenletes!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!