Feljelentést tettek Magyar Péter kórházi hecckampánya miatt

2024. augusztus 26. 12:10

Tényi István rámutatott: vizsgálni kell, hogy fennáll-e a törvénytelen adatszerzés, adatgyűjtés.

2024. augusztus 26. 12:10

Nyitókép: Balint Szentgallay/NurPhoto via Getty Images

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elé került (NAIH) Magyar Péter kórházi hecckampánya – tudta meg a Magyar Nemzet.

A közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István azt követően fordult a NAIH-hoz, miután a Tisza Párt elnöke jogi lehetőségeivel visszaélve videó felvételre vette ahogy bevonul több kórházba is, majd politikai haszonszerzés céljából ócsárolva a hazai egészségügyet, zavarta ezen intézmények működését. Tényi István a NAIH-nak címzett levelében rámutatott:

vizsgálni kell, hogy fennáll-e a törvénytelen adatszerzés, adatgyűjtés, továbbá a NATO-minősítésű objektumban történt képi felvételek rögzítése esetén a tiltott adatrögzítés lehetősége.

Magyar Péter ezen akcióival egy olyan vörösvonalat lépett át, amit már az egészségügyi államtitkár sem hagyott szó nélkül. Takács Péter a Magyar Nemzetnek adott interjújában korábban rámutatott: a Tisza Párt elnökének európai parlamenti képviselőként ahhoz van joga, hogy tájékoztatást kapjon a közintézmények működéséről. Szerinte azonban Magyar Péter visszaélt a jogszabályok adta lehetőségeivel, mivel amit a kórházakban művel, „az minden, csak nem tájékozódás”.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 189 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lordzoltanus
2024. augusztus 27. 13:09 Szerkesztve
Jaja hát hogy a faszba képzelte hogy csak úgy megmutogatja milyen fain módon van szétrohadva az egészségügy. Ez türhetetlen!
nagymacska44
2024. augusztus 26. 17:45
A kórházak bejárásakor látható felsőbbrendű érzést sugalló mozgása, pontosabban vonulása mindent elmond erről a pojácáról.
bambino
2024. augusztus 26. 16:53
Komolyan, SENKI az itt jelenlévők közül nem járt egészségügyi intézményekben az utóbbi években??Undorító, pisiszagtól terjengő kórtermek, egy ápoló egy emeleten, TÉNYLEG szinte sehol wc-papír, kézmosó (ha van, akkor vmi csoda történt, v lehet, a dolgozók vették..??) Ja, és csaplároshoz.." Próbálj meg bejutni valamelyik kórház pszichiátriájának a zárt osztályára. Nem fog menni, mert papírral engednek be és papírral engednek ki. Mint MINDEN beteget. De lehet, hogy téged a hülyeséged okán már ki sem engednének, hanem tovább utalnának, hogy ne foglald más, még gyógyítható elmebeteg elől a helyet." Akkor ezt a részt ismered... borzalmas és szörnyű állapotok uralkodnak ezeken a helyeken is! Úgy bánnak emberekkel, mint állatokkal!!
Lajoss
2024. augusztus 26. 16:50
Tényi nertárs...😂😂😂😂😂😂
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!