Brutális állatkínzás Zalakoppányban: kutyatetemeket találtak egy mélyhűtőben

2024. augusztus 14. 06:42

81 kutyát sikerült megmenteni az állatvédőknek.

2024. augusztus 14. 06:42
Puppy looks through bars of cage at Long Island animal shelter

Nyitókép: John Paraskevas/Newsday RM vis Getty Images

Egy mentőakció során nyolcvanegy kutyát és két racka juhot is sikerült élve kimenteni egy zalakoppányi házból, míg huszonegy kutya már nem élhette túl a szörnyű körülményeket – tetemeik a mélyhűtőben hevertek. Az állatokat egy külföldi állatkínzó és szaporító házából mentették ki. Az esetről a Szurkolók az Állatokért Alapítvány számolt be közösségi oldalán – írta meg a Zaol.

A történtek kapcsán kiderült, hogy az állatvédők több szervezettel, a jegyzővel, a kormányhivatallal, hatósági állatorvossal és a rendőrséggel együttműködve, még aznap kora este befejezték a mentési akciót és kiürítették az ingatlant.

A zalakoppányi házban a külföldi nő borzalmas körülmények között tartotta a kutyákat, ami még a sokat látott állatvédőket is megdöbbentette. A beszámoló szerint, a 93 kutyából mindössze 12 hagyhatta el valaha a ketrecét vagy a házat, a többi most, a mentés során lépett ki először a szabad levegőre, és most találkozott először emberekkel a tulajdonosukon kívül.

A megmentett kutyák mindegyike csontsovány, beteg, és tetőtől talpig bolhás volt.

A mentési akcióban számos szervezet vett részt, többek között az Együtt egy életért, ártatlan állatokért egyesület, a Bogáncs Zalaegerszegi Állatvédő Egyesület, az Elisabeth menedék, az Aprajafalva Yorki Rescue, a Fekete István Állatvédő Egyesület – Szombathely, az Uszkár Fajtamentés – Nagyatád, a Jeromos Egyesület, a Noé Állatotthon Alapítvány, a Mentsvár az Állatokért Alapítvány, a Siófoki Állatvédő Alapítvány, az Ebremény Kutyavédő Egyesület, a Szimat Állatvédő Egyesület, valamint a Szurkolók az Állatokért Alapítvány. Az állatokat menhelyekre és állatvédő szervezetekhez szállították, ahol megkezdődhet a rehabilitációjuk.

***

 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szintetikus
2024. augusztus 14. 08:55
Eltette a buksikat a fagyóba későbbre. XDDDD
Sróf
2024. augusztus 14. 08:46
"külföldi nő" Mindenhol így adnak róla hírt. Konkrétan egy 67 éves német nőről van szó, de úgy látszik, már fejlettnyugati barátaink nációját sem szabad megnevezni, nehogy rossz fényt vessen rájuk. Ellenben ha pl. egy szerb vagy vagy ruszki lett volna, azt kapásból címben szerepeltetné minden média.
Box Hill
2024. augusztus 14. 07:36
Mikor lesz törvény az állattartásról? Csak azután, ha lesz a rollerekről meg a kerékpárok rendszámtáblájáról?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!