Alakul a Gyurcsány, Karácsony, Magyar Péter koalíció a pávatánc után

2024. augusztus 07. 10:01

Az újbaloldal és az óbaloldal összefogásának első jele Karácsony Gergely és Magyar Péter személyes találkozója.

2024. augusztus 07. 10:01

Nyitókép: Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc. Beszédes kép. Fotó: MTI-archív/Balogh Zoltán.

Az önkormányzati választások eredménye miatt Karácsony Gergely számára létfontosságú, hogy Gyurcsány Ferenc támogatása mellett Magyar Péterrel és pártjával is jó viszonyt alakítson ki. A most alakuló koalíció a főpróbája lehet az 2026-os együttműködésnek, amikor is országgyűlési választást tartanak – írja a Magyar Nemzet. Karácsony Gergely a DK–Párbeszéd–MSZP hármas jelöltjeként lett minimális különbséggel főpolgármester, ám közgyűlési többséget csak úgy szerezhet, ha Gyurcsány Ferenc mellett Magyar Péter felé is nyit. A pávatánc pedig megkezdődött, ennek jele, hogy néhány napja Karácsony találkozott Magyarral. 

Ezt is ajánljuk a témában

Magyar Péter már találkozott Karácsony Gergellyel. A pávatánc elkezdődött.
Fotó: Balint Szentgallay/NurPhoto via Getty Images

Karácsony motivációja egyértelmű, de Magyar Péternek is fontos a barátság, hiszen ha nemet mond Karácsonynak, könnyen a balliberális média céltáblájára kerülhet, amely eddig pajzsra emelte. És akkor még ott van Gyurcsány Ferenc, aki ha a DK gyenge választási eredménye után még tényező akar lenni, mindenképpen alkukat kell kötnie. A Karácsony–Magyar találkozó után Rotyis Bálint, a Nézőpont Intézet elemzője a lapnak úgy fogalmazott, Karácsony számára a legfontosabb, hogy többséget szerezzen a Fővárosi Közgyűlésben. 

„Jelenleg Karácsony Gergely és a mögötte felsorakozott Gyurcsány-koalíció a kis frakciókkal nem tud többségre szert tenni. A két nagy frakció közül pedig reális esély csak a Tisza Párttal való megegyezésre van. Ugyanis mind Magyar Péter, mind az alelnöke részéről voltak visszajelzések az elmúlt időszakban, hogy nem zárják ki a Karácsony Gergellyel való együttműködés lehetőségét”

– jelentette ki.  Nagy az esély tehát az érdekházasságokra, annak ellenére is, hogy a Karácsony Gergelyt támogató Gyurcsány Ferenc többször is nyilvánosan összecsapott Magyarral. A DK elnöke néhány napja például árulónak nevezte Magyart. A hisztik ellenére nagy az esély az újbaloldal és az óbaloldal egyesülésére a fővárosi közgyűlésben, ennek jele, hogy Magyar Péter kijelentette, a Tisza Párt nevében a közeljövőben a többi fővárosi frakció vezetőjével is felveszi a kapcsolatot.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csapláros
2024. augusztus 09. 09:07
eFhlsanzláólénvcinkegolyó 2024. augusztus 08. 09:48 ..."1) Nem vagyok "szektás rajongó", ellentétben a fideszszavazók kb felével"... Minél inkább magyarázkodsz, hogy milyen ELŐNYÖKKEL is élsz, hogyan is HASZNÁLOD KI a Fidesz rendszer nyújtotta lehetőségeket - AMI NEM BAJ, SŐT, DICSÉRETES, hiszen EZÉRT VANNAK ezek a lehetőségek és támogatások - ANNÁL SZÁNALMASABB hörcsög gondolkodásra vall, hogy nem látod mindezen lehetőségek MECHANIZMUSÁT, FORRÁSÁT, hogy milyen módon is kerültek megteremtésre. Magad IGAZOLOD ezzel, hogy egy redves LÓFASZ jutna neked, minden erőfeszítésed ellenére, ha a Fidesz végtelenül lopna. SZÁNALMAS, hogy megtehetnéd, de sajnálsz egy fillért is a nagyanyád szenvedéseinek az enyhítésére egy MAGÁNKÓRHÁZBAN, ha már voltál annyira balfasz, hogy nem lettél tagja valamelyik (nem mai találmány) EGÉSZSÉGPÉNZTÁRNAK ! Szánalmas, hogy pont fordítottja vagy egy liberálisnak: LOKÁLISAN GONDOLKODSZ de GLOBÁLISAN Gyuri bácsiék érdekében cselekszel !
csapláros
2024. augusztus 09. 08:53 Szerkesztve
eFhlsanzláólénv 2024. augusztus 08. 09:38 ..."XD de kibaszott szánalmas, ahogy MÉG MINDIG azzal erőlködik az egész fidesz média, hogy összegyurcsányozza a tiszát. vicc."... Ami úgy hápog, mint Gyurcsány, úgy totyog, mint Gyurcsány, úgy fogdossa a patkányokat a furulyájával mint Gyurcsány, azt NEHEZEN LEHET összegyurcsányozni. Klára asszony egyelőre visszavonult, mint a földi pók a lukába és onnan figyel árgus szemekkel, hogy akadhat-e neki még zsákmány ebben a mocskos életben, vagy csupán egy tisztes statiszta szerep jut-e neki, miután az a hajó 2021-2022-ben, de idén is elúszott, hogy ő valamilyen helytartó lehessen. A Fletó meg még játssza a hülyét, annak a néhány szerencsétlen nézőnek, aki még nem hagyta ott az előadását, de egyre inkább csak a Poloskapetitek patkánycsürhélyéből röhögnek rajta... Kac-kac... Ők már HALOTTAK, akár a Demszkáj után is mehetnének a "számüzetésbe", azaz a bohóckodás helyett elkezdhetnék a földet is magukra kaparni, mert nekik már annyi...
csapláros
2024. augusztus 09. 08:36 Szerkesztve
Lajoss 2024. augusztus 08. 21:41 ..."Ekkora faszságot még a birkáitok sem szopnak be."... JÓL ÍRTAD. Nem is szopják be a fideszes "birkák", hogy itt valami koalícióról lenne szó, hiszen AZ RENDELI A NÓTÁT, AKI FIZETI A ZENÉSZT. Vagyis most a Gyuri bácsi UTASÍTÁSAIT véseti mindenki eszébe az ÚJ kiszemelt és sztárolt LIBERÁLNÁCI HELYTARTÓ (na és patkányfogó) jelöltetek, a Poloskapetitek... Kinek SZÉP SZÓVAL, kinek a CSATTOGÓ BŐRÖVÉVEL... Eddig még mindenki csúfosan esett pofára 2010 óta, úgy a külső, utasításokat is közlő bandzsa buzitok is, aki most kussol, mint szar a fűben, mint Fegyőr, Makizaj és a Gyurcsány házaspár is benne a korábbi patkányfogóval, Fletóval, akinek a furulya szavára már inkább szétfut a társaságotok, mintsem tömörülne ... Kac-kac...
csapláros
2024. augusztus 09. 08:25
A cikk parasztvakítás abban, hogy ilyen koalícióról, meg olyan együttműködésekről povedál, holott ezek MINDIG is egy brancs voltak. A mostani találkozók csupán arra megy ki, hogy Gyuri bácsi megmondja (a volt EP-s, most összekötő Újhülye közvetítésével a most futtatott liberálnáci helytartó jelölt, a Poloskapeti révén), hogy hogyan is legyen ezek után a "szisztéma", azaz a stratégia...miközben Fegyőr már kiszállt a buliból, Makizaj még vakkant egyet-kettőt, csak Gyurcsány dobálja még magát, mint valaki, miközben a Lamantin is figyelőállásban, mint földi pók a lukában, hátha jönne neki még valami kedvező alkalom...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!