Vége: a Villányi úti pártházat is eladta az MSZP

2024. július 12. 08:13

Az MSZP megvált az utolsó jelentős ingatlanától is.

2024. július 12. 08:13
null

Nyitókép: MTI / Kovács Tamás

Az RTL értesülései szerint értékesítette a Villányi úti pártházat az MSZP-hez köthető Szociális Demokráciáért Alapítvány. Az új tulajdonos a Concorde Csoport tagja, a Recorde Alapkezelő Zrt, amely a tervek szerint nemzetközi diákszállót és irodákat fog kialakítani az épületben. A beruházás további részleteit üzleti titokként kezelik.

A telek 6828 négyzetméteres, korábban az Edutus Egyetem is itt működött. Az ingatlan jelentős jelzáloggal volt terhelve, amelyet 2020-ban 400 millió, 2022-ben 250 millió, 2023-ban pedig 200 millió forint értékben jegyzett be a Leisztinger Tamáshoz köthető Kreditor Zrt.

Kutas Gábor, a Recorde Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy szakmai befektetőként vásárolták meg az épületet, és a funkcióváltás után 144 férőhelyes és 72 szobás diákszállót, valamint irodákat fognak kialakítani. A projekt társbefektetője és fejlesztés vezetője a Forestay Group, amely már meg is kezdte az átalakítást, melynek befejezését szeptemberre tervezik.

Az új kollégium Móricz Student Living néven fog majd működni.

A Villányi úti épület korábban az MSZP központja volt

Érdekesség, hogy Villányi úti épület korábban az MSZP központja voltItt tartották az elnökségi és a választmányi üléseket. Az ingatlan nagyobb részét egy idő után az Edutus Egyetem és az Adventum Iskola kezdte el kibérelni. A párt még nem közölte, mire használják az eladásból szerzett bevételt, és hol folytatják a központi vezetés munkáját.

A párt korábban több száz ingatlannal rendelkezett, de ezek jelentős részét már eladták, a bevételek egy részét pedig a jelzáloghitelek törlesztésére fordították.

 A mostani eladásból befolyt összegről az új elnökség dönt majd, amelyet az októberi tisztújításon választanak meg. Az MSZP eddigi társelnökei, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre a gyenge választási eredmények miatt lemondtak, de nem kizárt, hogy újra indulnak valamelyik vezetői posztért. Komjáthi szerint érdemes lenne felváltani a társelnöki rendszert egyszemélyes vezetésre, és egyúttal felülvizsgálni a DK-val kötött választási szövetséget.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pumuklik
2024. július 12. 16:24
A baszatlan kunhalminak még jut pár évre fizetés munka nélkül!
makrancos-kata
2024. július 12. 12:48
Mégsem az állam a rossz gazda?
irmag2
2024. július 12. 12:30
Beteljesedett az Atlantisz együttes jóslata: "Foxi Maxi matróz lett".
cutcopy
2024. július 12. 12:02
Az SZDSZ legalább a milliárdos adósság mellett hagyott néhány ingatlant, de ezek a komcsik csak adósságot és hamut fognak maguk után hagyni..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!