Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Sorra szállnak bele Gyurcsányba az ATV balos megmondói, volt minisztere sem kímélte a DK elnökét (videó)

2024. július 03. 17:55

Az ATV Aktuáljában Somogyi Zoltán szociológus, Holoda Attila energetikai szakértő és Juhász Ferenc, volt honvédelmi miniszter tárgyalta ki a DK elnökének kijelentését.

2024. július 03. 17:55

Nyitókép: Mandiner-archív/Mátrai Dávid

„Először is egészen nyilvánvalóan a választás időszakában, az azt megelőző utolsó évben a miniszterelnök, Bajnai Gordon” – jelentette ki július 2-án Gyurcsány Ferenc egy videóban, melyben végigmegy a saját választási vereségein, amiket be is ismer, mégis másokat hibáztat minden kétharmadért, amit a Fidesz nyert az elmúlt 10 évben. A volt MSZP-s miniszterelnök 2014-ből az LMP-t és Schiffer Andrást, valamint a Jobbikot és Vona Gábort, 2018-ból az LMP-t és a Momentumot emlegette fel, 2022-vel kapcsolatban pedig abszolút ártatlannak érezte magát, hiszen Márki-Zay Pétert előtérbe engedve saját szavai alapján teljesen háttérbe vonult.

Ezt is ajánljuk a témában

Juhász Ferenc, volt honvédelmi miniszter úgy reagált a videóra: Gyurcsány „az elmúlt félévben rossz köröket fut. 

Miközben én azt gondolom, hogy a baloldalon a legtehetségesebb politikus volt, aközben azt látom, hogy az utolsó időszakban a zavarodottság miatt irányt téveszt.” 

Az idei választásról azt mondta, hogy „egy nagyon-nagyon buta szamár magatartást folytattak azzal, amikor az összes TISZA-szavazót gyakorlatilag legyalázták.” A választási kudarc elemzésében pedig „olyan hisztérikus performanszok születnek, amelyek egyébként politikushoz nem nagyon valóak.” – mondta az egykori miniszter, aki az őszödi beszéd után az előrehozott választást szorgalmazta akkori pozíciójából.

Az igazi nagy bukás és az igazi nagy tévedés akkor született meg, amikor emelt fővel nem engedtük át a közvéleménynek a döntést”

„A stílusról is lehetne beszélni” – vette át a szót Holoda Attila, energetikai szakértő, majd kitért Gyurcsány beszédének azon részére, hogy „azt hiányolja a Gordonnál, hogy ő nem lépett bele ebbe a politikai csatározásba”, ezután úgy folytatta, hogy „amikor a Gordon lett a miniszterelnök, akkor pontosan az volt az igény, hogy legyen egy szakmai miniszterelnök, egy szakértő kormány. És ennek tökéletesen megfelelt” – fejezte be.

Somogyi Zoltán szociológus szerint „az idei választás tétje az lehetett, hogy ki a domináns ereje az ellenzéknek”. Mint elmondta, (Gyurcsány) „csak ezzel foglalkozik, hogy lerendezze az ellenzéken belüli csatákat, és aztán két éve van arra, hogy akkor szembe álljon Orbán Viktorral”

De szerinte: „a választók nem ezt akarták lerendezni”. Szerinte „a választók azt várták, hogy Orbán Viktor menjen”

Somogyi úgy gondolja, hogy ezt Magyar Péter közelítette meg. A szociológus szerint „a DK-ban bőven benne van az, hogy a porondon ott lesz, csak ha Magyar Péter jól játssza ezt a játékot, akkor Gyurcsánynak nem lesz esélye”

A volt miniszterelnököt az elmúlt napokban számos támadás érte a saját oldaláról is, egyedül exkoalícióstársa, Kuncze Gábor állt ki ( úgy-ahogy- a szerk) mellette.

Ezt is ajánljuk a témában

A teljes beszélgetés alább hallgatható és nézhető végig:

 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:24
🍓 ️ ­­­É­­r­t­­é­k­­e­­­l­d­­­ ­­­a­­ ­­s­z­­­e­­x­­­i­­­ ­­p­u­­­n­­­c­i­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
llnnhegyi
2024. július 04. 11:08
Sepregetik az utat Magyar Ondó Péter a TISZA párt őrjöngő alelnöke előtt!
tapir32
2024. július 04. 00:23
A DK-nak nincs köze a demokráciához és a jogállamhoz. Megpróbálták diszkreditálni a demokrácia egyik legnagyobb vívmányát a népszavazást, a nép akaratának közvetlen kinyilvánítását. Demokrata soha nem teheti meg, hogy külső hatalmi segítséget kér/fogad el belpolitikai kérdésekben (dollárbaloldal). A jogkövető soha nem akar 2/3-os törvényeket 50% + 1 alapon módosítani. A DK az elmúlt 14 évben egyetlen szociális törvényt nem szavazott meg! A minimálbér emelést sem! A DK szociális demagógiát hirdet! A DK, Gyurcsány és Dobrev hazudik!
atti64
2024. július 03. 21:06
IRTSÁTOK EGYMÁST NEM KÁR EGYIKÉRT SEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!