Német lap: Orbán reménytelen eset, az egyetlen helyes reakció a szavazati jog felfüggesztése

2024. július 25. 12:34

Josef Kelnberger úgy véli, hogy most már drasztikus lépések szükségesek ahhoz, hogy ne szaporodjanak Orbán Viktor követői.

2024. július 25. 12:34
President Joe Biden participates in Working Session II of the NATO Summit

Nyitókép: Mandel NGAN / AFP

A Süddeutsche Zeitung brüsszeli tudósítója szerint itt az ideje, hogy az Európai Bizottság keményebb hangot üssön meg, különösen, ha a tagállamok megsértik a jogállamiságot. Josef Kelnberger úgy véli, hogy most már drasztikus lépések szükségesek ahhoz, hogy ne szaporodjanak Orbán Viktor követői. Az európai eszme ugyanis komoly veszélyben van: 

olyanok, mint a magyar miniszterelnök, csak az egységes piac előnyeit és a milliárdos támogatásokat akarják élvezni, miközben elutasítják az európai értékeket és normákat.

Az Európai Uniót szerinte a szabadság, a demokrácia, az emberi jogok és a jogállamiság tartja össze. „A jogállamisági jelentés pedig eszköz arra, hogy véleményt cseréljenek ezekről az értékekről, valamint figyelmeztetés, hogy ha egy kormány nem változtat az irányvonalán, akkor jöhetnek a szerződésszegési eljárások és a pénzügyi támogatások megvonása” – írta.

Orbán reménytelen eset, szigorúan kell fellépni vele szemben

A legfrissebb jelentés véleménye szerint egyértelmű: 

Orbán Viktor reménytelen eset, de sajnos már követője is akad, nevezetesen Robert Fico. 

Úgy látja a szerző, hogy „mindketten módszeresen rombolják le a jogállamot, és úgy tűnik, hogy a magyar miniszterelnök kifejezetten élvezi a törvényen kívüli szerepet”. A magyar miniszterelnök „békemisszióját úgy látja, hogy ezzel megsértette az európai szolidaritást és nevetségessé tette az EU-t. 

„Az egyetlen helyes reakció a 7-es paragrafus alkalmazása lenne, amely a szavazati jog felfüggesztéséhez vezethet. Mert ha nem lépnek fel szigorúan, még többen választják Orbán útját” 

– tette hozzá. Kelnberger azt is írja, hogy az Európai Bizottságnak most kell cselekednie, hogy megvédje az európai eszmét és értékeket. Ha nem tesznek semmit, az csak bátorítja azokat, akik Orbán Viktor nyomdokain haladnának, és tovább erodálnák az Unió alapját képező jogállamiságot.

Összesen 259 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­É­­­r­t­­é­k­e­l­d­­­ ­­a­­ ­­s­z­e­­x­­i­­­ ­­­p­­­u­­n­­c­­­i­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­𝐍
blondibarbi
2024. július 26. 09:22
A legvége úgyis "1984" lesz, Óceánia Eurázsia ellen. Diktatúra itt is, diktatúra ott is.
blondibarbi
2024. július 26. 09:18
"drasztikus lépések szükségesek ahhoz, hogy ne szaporodjanak Orbán Viktor követői" Íme az európai "demokrácia", mint legfőbb európai "érték"... Ha másképp nem megy, akkor majd izomból.
Dorset Naga
2024. július 25. 21:17
Mindezt a demokrácia nevében. A jó kurva anyátokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!