Megérkezett Jambo, a Nyíregyházi Állatpark legújabb afrikai elefántja (VIDEÓ)

2024. július 17. 19:29

Az elefántot az Európai Fajmegőrzési Program keretében helyezték át a nyírségi állatkertbe.

2024. július 17. 19:29
null

Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Spanyolországi állatkertből érkezett afrikai elefánt (Loxodonta africana) a Nyíregyházi Állatparkba.

A húszéves, négy tonna súlyú, Jambo névre keresztelt bika eddig a valenciai látványosság lakója volt, és az Európai Fajmegőrzési Program keretében helyezték át a nyírségi állatkertbe”

 – közölte Révészné Petró Zsuzsa, a park zoológiai osztályvezetője szerdán.

Elmondta, Jambo azért került Nyíregyházára, hogy társa legyen az ott élő két elefánttehénnek, a huszonhárom éves Kwanzának és lányának, a hatéves Kimaninak. Az elefántbika 2004-ben született Colchesterben, majd 2008-tól a Bioparc Valenciában élt. Az elefánt szállítása problémamentesen zajlott, útitársként spanyol gondozója is elkísérte új otthonába az állatot, hogy segítse a nyíregyházi kollégák és Jambo kapcsolatának kiépítését. 

„Mára Jambo megszokta nemcsak a belső és külső kifutóit, hanem az elefántcsorda többi tagját is, így a park látogatói már együtt láthatják a három afrikai elefántot” – ismertette a szakember. 

A Nyíregyházi Állatpark 2006 óta tart afrikai elefántokat; az intézmény az országban egyedülálló módon tenyészközpontot alakított ki számukra, ahol eddig négy elefántborjú született.

(MTI)

Jambóról a videó itt tekinthető meg

 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:29
🍓 ️ ­­É­r­­t­é­­k­­e­l­d­­­ ­­a­­ ­s­­­z­­­e­­x­­­i­ ­­­p­­­u­n­­­c­­i­­­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Dunhill67
2024. július 17. 22:44
na,lesz ott nemsokára olyan dzsembori....két tehén egy bikára:))
letsgobrandon-2
2024. július 17. 19:38
reméljük nem buzi
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!