Itt az idő, hogy végre Európa is felocsúdjon az évek óta tartó háborús bódulatból!

2024. július 20. 18:01

A nemzetközi közösség kulcsszerepet játszhat abban, hogy a tárgyalások irányába terelje a folyamatokat.

2024. július 20. 18:01
Orbán Balázs
Orbán Balázs
Facebook

Nyitókép:  Mandiner / Földházi Árpád

„Valami elkezdődött: itt az idő, hogy végre Európa is felocsúdjon az évek óta tartó háborús bódulatból! A magyar békemisszió tapasztalatai és az elmúlt hetek eseményei egyértelművé tették, hogy eljött a béketárgyalások ideje. Bár a két háborús fél továbbra is elkötelezett a konfliktus folytatása mellett, ha a nemzetközi környezet úgy alakul, készek tárgyalóasztalhoz ülni.

A nemzetközi közösség kulcsszerepet játszhat abban, hogy a tárgyalások irányába terelje a folyamatokat, és úgy tűnik, ez már el is kezdődött! Kína, Törökország és a globális dél eddig is kiállt a béke mellett, de most már a nyugati világot is átjárja a változás szele. A Vatikán rendszeresen hirdeti a béke jelentőségét, az amerikai és orosz védelmi miniszterek telefonon egyeztettek, és Donald Trump a Volodimir Zelenszkijjel folytatott telefonbeszélgetése után egyértelművé tette: megválasztása esetén véget vet a háborúnak. Bár a júniusi svájci békekonferencián az oroszok még nem képviseltették magukat, a héten New Yorkban sor került a svájci és orosz külügyminiszter találkozójára is. 

Valami elkezdődött, és ezt Európának is tudomásul kell vennie. Itt az idő, hogy felébredjen a háborús bódulatból, és felismerje, hogy a közhangulat megváltozott: lépnünk kell!”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
katedralista1957
2024. július 21. 09:04
Kedves Balázs! Ti nem láttátok, hogy abban a pillanatban, hogy megválasztják Urulát (egy mészáros, mert az emberi élet nem számít) el fogják zárni az ukránok az olajcsapot? A cél világos, annyira tönkretenni Magyarországot, hogy beálljon a vikingek mögé. Ursula gyerekei az USA-ban tanulnak, drága helyeken, ösztöndíjakat pályáznak meg, így a mama is nyugodt lehet, amig jól teljesít. A németek mindig el akarták foglalni Európát, ez ellen a kiszolgáltatott népek alig tehetnek valamit. Lengyelországot is legyőzte a német Tusk. Ha Trup veszít, akkor vele bukunk mindannyian.
benedek77
2024. július 21. 05:57
Irány a sereg! Élejen a Párt!
Akitlosz
2024. július 20. 19:53
Ez a fickó semmit nem írhat elő Európának. Nem, nem kell Európának azt tennie, amit ez az ember mond.
ertönszena
2024. július 20. 19:43
Meg kellene értenie mindenkinek, hogy nekünk, magyaroknak pontosan az a történelmi szerepünk, mint amit most teszünk. Kapocsnak, hídnak kell lennünk a szláv népek és a nyugati népek között. Az egyensúlyteremtés lenne a sorsfeladatunk ebben a korszakban. Hogy ez mennyire igaz, abból is látszik, hogy a káosz erői micsoda vehemenciával próbálják ezt megakadályozni. Az ember érdeke az is, hogy a szláv népek ne gyűlöljék és gyilkolásszák egymást, mert akkor pedig ők nem tudják betölteni történelmi küldetésüket. Jó az, amit akarunk, meg kell nyerni az ügynek az ember javát akaró erőket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!