Harapós hód Budapesten: kutyasétáltatás közben csapott le a nőre egy hód (KÉP)

2024. július 15. 08:45

A 2013-as nagy árvíz óta jelentősen megnövekedett a hódok száma a Duna környékén.

2024. július 15. 08:45
Eurasian Beaver (Castor fiber) with a peace of wood in its mouth at night, camera trap image, Aargau, Switzerland

Nyitókép: Daniel Zuppinger / Biosphoto / Biosphoto via AFP

Az RTL Híradó értesülése szerint egy nő kutyasétáltatás közben a nagy meleg miatt térdig bemerészkedett a Dunába Budapesten, a Népszigeten, nem messze az Újpesti vasúti hídtól. A fürdőzés azonban nem várt fordulatot vett, amikor is a nő éles fájdalmat érzett a lábán. 

Mint később kiderült, egy hód harapta meg.

Nagy Dávid, az MKKP önkormányzati képviselője elmondta, hogy a nő azonnal kiszaladt a vízből, ahol észrevette a hódot, és rögtön orvoshoz fordult. Azóta napi szinten vissza kell járnia kezelésekre és oltásokra. „A hölgy jelenleg oltásokra jár (…), különböző kezeléseket kap, ez egy kicsit, közepesen fájdalmas, semmiképp sem kellemes élmény” – nyilatkozta Nagy Dávid.

Az eset kapcsán megszólaltatott helyiek szerint a hódok főleg szürkületkor jönnek elő, és egyre többet látni belőlük. Pataki Gábor, az Államentő Liga vezetője elmondta, hogy 

a 2013-as nagy árvíz óta jelentősen megnövekedett a hódok száma a Duna környékén,

A nő a közösségi médiában megosztotta történetét, és hangsúlyozta, hogy nem hibáztatja a hódot, hiszen ő ment be az állat életterébe. Ugyanakkor több vélemény szerint érdemes lenne figyelmeztető táblákat kihelyezni a környéken, hogy elkerüljék a hasonló baleseteket.

Nagy Dávid bejegyzését itt tekintheti meg:

***

 

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lefty67
2024. július 15. 19:56
A vérteknős után itt van a vérhód!
Valodi
2024. július 15. 18:57
Kormánypárti2 11:49 "a letarolt fák is nagyon hasznosak környezetvédelmi szempontból" Amiről fogalmad sincs, miért mered véleményezni?
Akitlosz
2024. július 15. 16:45
A hódok munkájára nagy szükség van az ökoszisztémában. Védeni és támogatni ajánlott őket. Más nem csinálja meg helyettük.
2024. július 15. 16:05 Szerkesztve
Mi az ? Szőrös és száguld a világűrben. Hát műhód ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!