Gyászol a Magyar Posta: halálos áldozata lett a hetek óta tartó hőségnek

2024. július 19. 17:44

A postást helyszíni ellátás után, életveszélyes állapotban, légi úton szállították kórházba.

2024. július 19. 17:44
U.S. Postal Service Considers Cutting Mail Delivery By One Day

Nyitókép: Justin Sullivan/Getty Images

Halálos áldozata lett a hetek óta tartó hőségnek. Egy Kiskunhalasról Kelebiára vezényelt postás munka közben hőgutát kapott, ami az életébe került – írta meg a Baon.hu

A férfit, aki súlyos állapotban összeesett, mentőhelikopterrel szállították kórházba. A járókelők eszméletlenül találtak rá, és azonnal értesítették a mentőket, akik mentőautót és helikoptert is küldtek a helyszínre. 

A postást helyszíni ellátás után, életveszélyes állapotban, légi úton szállították kórházba.

A lap információi szerint a kiskunhalasi postást ideiglenesen vezényelték át Kelebiára, ahol kerékpárral kézbesítette a küldeményeket. Szerdán, a 40 fok feletti hőségben a férfi rosszul lett és összeesett. Az előző napon Kelebián 41,6 fokot mértek, és a tragédia napján is rendkívüli volt a forróság.

Gyászol a Magyar Posta

„A Magyar Posta vezetése megrendüléssel értesült a kelebiai postavezető haláláról” – olvasható a Posta közleményében

A közleményt alább teljes terjedelmében olvashatják:

„A Magyar Posta megrendüléssel tájékoztatja a nyilvánosságot, hogy a 2024. július 17-én, Kelebia településen, munkavégzés közben rosszul lett kézbesítő kollégánk ma hajnalban, életének 60. életévében a kórházban életét vesztette. Az eset körülményeit a Posta vizsgálja.

A Magyar Posta mindent megtesz azért, hogy munkatársai napi feladataikat maximális biztonságban végezhessék és elkerülje a hasonló eseteket. Rendkívüli hőség esetén, illetve a hőségriadó elrendelésekor megkülönböztetett figyelmet fordítunk a munkájukat a szabadban végző kollégákra. Megfelelő mennyiségű védőitalt (hűtött ivóvizet) biztosítunk a számukra, melyet a kézbesítők magukkal vihetnek a járásukba, illetve szükségleteiknek megfelelően munkájuk közben a munkáltató költségére vásárolhatnak vizet. Emellett kellő pihenőidőt is biztosítunk a számukra.

Kézbesítőink – vezetőjükkel egyeztetve – a megszokottól eltérő időben is kézbesíthetnek, korábban kezdhetik a munkát, amikor még hűvösebb van. Ügyelünk arra, hogy a munkaátszervezések a szolgáltatás teljesítését ne befolyásolják.

A kézbesítőink számára adott továbbá a lehetőség, hogy a tűző nap elől munka közben betérjenek klimatizált közintézményekbe, vállalkozások telephelyeire, irodákba, hűvösebb épületekbe, ez különösen javallott 12-15 óra között. Ilyenkor akár 1-2 órát is szüneteltethetik a munkát a hőség miatt. Ennek elősegítése érdekében belső csatornán közzétesszük azoknak a légkondicionált helyszíneknek az országos listáját, amelyeket bárki, így kollégáink is igénybe vehetnek, és amely elérhető a katasztrófavédelem weboldalán.

A július 17-én rosszul lett kelebiai kézbesítőnél is volt megfelelő mennyisségű védőital. Bár a kiérkező mentők mindent megtettek állapota stabilizálásáért és sikerült kórházba szállítani, a munkatársunk ma reggelre elhunyt. Az eset kivizsgálása jelenleg zajlik. A Magyar Posta őszinte részvétét fejezi ki a családnak és a hozzátartozóknak.

Elhunyt munkatársunkat a Magyar Posta Zrt. saját halottjának tekinti és megteszünk mindent, hogy a hozzátartozókat és a postásokat a gyász feldolgozásában segítsük.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000057
2024. szeptember 05. 15:17
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­­é­k­e­­­l­­­d­ ­a­­ ­­­s­­­z­e­­x­­i­­ ­­p­­u­­n­­c­­­i­­m­­a­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­𝐗­𝟏­­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­𝐍
2024. július 20. 07:11 Szerkesztve
Át kell gondolni a közfeladatok ellátását a másodfokú hőségriasztás felett! Osztott műszak, védőital, egyéb spec. munkafeltételek. Klíma nélkül egy irodában ülőmunkázni sem egy leányálom, hát még teherrel a nyakadban a forró platzon! Emberség kell, mert az a nagy hajtásban kiveszőben van! Épp emberből van kevés, hát oda kellene figyelni a HR-gazdálkodásra is, hogy a bérekről és a kényszerről ne is beszéljek!
paracelsus-2
2024. július 19. 23:37
Hátha visszatér postafordultával. Bizakodjunk.
Tiszafa
2024. július 19. 21:45
Két napja beszéltem egy postai futárszolgálatos fiatalemberrel. A lényeg, hogy nincs klíma a csomagszállító autóban, amivel dolgozik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!