„Életetek legjobb évei következnek!” – gratuláltak az egyetemek a felvételt nyert hallgatóiknak

2024. július 25. 08:15

Mint ígérik: hamarosan jelentkeznek a beiratkozással kapcsolatos információkkal.

2024. július 25. 08:15
null

Nyitókép: montázs / Szegedi Tudományegyetem, Debreceni Egyetem, BGE

Mint megírtuk: szerda este eldőlt, hogy az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára. Este nyolckor az Oktatási Hivatal hivatalos oldalán, a Felvi.hu-n hozták nyilvánosságra a felsőoktatási ponthatárokat, amelyek ezzel egy időben az eredményvárók kivetítőin is megjelentek. 

Azok a felvételizők, akik a jelentkezéskor megadták a mobilszámukat, 20 órától kapnak sms-t az eredményről – számolt be az MTI. Akinek most nem sikerült bejutnia a megjelölt felsőoktatási intézménybe, július 30. és augusztus 7. között, a pótfelvételi eljárás keretében jelentkezhet máshová.

Ezt is ajánljuk a témában

Gazdaság, pedagógia, műszaki területek

Varga-Bajusz Veronika, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért, szak- és felnőttképzésért, fiatalokért felelős államtitkára hétfőn elárulta: az új felvételi rendszernek is köszönhetően, a tavalyihoz hasonlóan, 

idén szintén meghaladja a 120 ezret a felsőoktatási intézményekbe jelentkezettek száma. 

Kifejtette: idén is a gazdaságtudományi képzések voltak a legnépszerűbbek a felvételizők körében, és örvendetesen a második helyre került a pedagógusképzés. A harmadik helyen állnak a műszaki képzések, de az első hatban szerepel az orvostudományi és az informatika is.

Az államtitkár arról is beszámolt, 

hogy idén a vidéki egyetemek népszerűsége már elérte a budapestiekét, minden második jelentkező vidéki egyetemet jelölt meg. 

Ezért most először Debrecenben lesz a központi Pont Ott Parti, ami egy napra esik a Campus Fesztivál nyitórendezvényével és az Európai Egyetemi Játékok zárórendezvényével.

Gazdálkodás és menedzsment
Budapesti Gazdasági Egyetem: 370
Budapesti Corvinus Egyetem: 443
Eötvös Loránd Tudományegyetem: 409
Kereskedelem és marketing
Eötvös Loránd Tudományegyetem: 406
Budapesti Gazdasági Egyetem: 371
Debreceni Egyetem: 377
Jogász
Eötvös Loránd Tudományegyetem: 476
Pázmány Péter Katolikus Egyetem: 467
Szegedi Tudományegyetem: 438
Nemzetközi gazdálkodás
Corvinus Egyetem (angol nyelven): 478 
Budapesti Gazdasági Egyetem: 370
Eötvös Loránd Tudományegyetem: 426
Pénzügy és számvitel
Budapesti Műszaki Egyetem: 419
Budapesti Gazdasági Egyetem: 371
Miskolci Egyetem: 357

Az egyetemek köszöntötték új hallgatóikat

Az egyetemek még tegnap este, az eredményváró után köszöntötték a frissen felvételt nyert hallgatókat. 

Gratulálunk! A Műegyetem sok szeretettel köszönti új hallgatóit, akik szeptemberben nem csak felsőfokú tanulmányaikat, hanem életük meghatározó időszakát is elkezdik a BME-n! A felvettek többsége kiváló tanulmányi eredménnyel került be a Műegyetemre. Az új műegyetemisták elsöprő többsége legalább 90 pontot szerzett az elérhető 100 intézményi pontból. Összesen 4772 hallgató kezdi meg tanulmányait ősszel, közülük 3694-en alapszakon, 868-an mesterszakon, és 210-en osztatlan képzésben” – írja az egyik legnépszerűbb egyetem, a BME.

A szintén nagyon közkedvelt Eötvös Loránd Tudományegyetem szintén közösségi oldalán megosztott posztjában köszöntötte új diákjait.

Gratulálunk az ELTE-re felvett hallgatóinknak! 🤩Most már ti is Budapest legnagyobb hallgatói közösségének tagjai vagytok! 😎Hosszú út áll mögöttetek, de higgyétek el, életetek legszebb évei következnek!” – fogalmaz az ELTE.

Ugyancsak gratulációját fejezte ki a Corvinus Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem vagy a Budapesti Gazdasági Egyetem is. A felsőoktatási intézmények azt ígérik: hamarosan jelentkeznek a beiratkozással kapcsolatos részletekkel, ez lesz ugyanis a következő lépés a friss egyetemisták előtt.

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­É­­­r­t­­­é­­­k­­­e­­l­­­d­ ­a­ ­­­s­­­z­­­e­x­­­i­­ ­­­p­­u­­­n­c­­i­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
zakar zoltán béla
2024. július 25. 09:23
Kevesebb virágkarnevál, több tudás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!