A pedagógusképzés volt a második legnépszerűbb a felvételizők között: ma este minden kiderül

2024. július 24. 08:29

Szerdán este 20 óra után 120 ezer SMS indul útjára, kiderül kiknek volt sikeres az egyetemi vagy főiskolai felvételije.

2024. július 24. 08:29

Csaknem húszezerrel többen felvételiztek idén a tavalyi esztendőhöz képest, mindez pedig nagy áttörés Varga-Bajusz Veronika szerint – írja a Blikk. A Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért, szak- és felnőttképzésért, fiatalokért felelős államtitkára az M1 reggeli műsorában elmondta, két évvel ezelőtt kezdődött a felsőoktatási felvételi rendszer megújítása, rugalmasabb, szélesebb körű eljárást bevezetve. 

Idei változás az intézményi többletpontok bevezetése, illetve az, hogy az ötödik érettségi tárgyat az egyetem határozza meg.

Varga-Bajusz Veronika elmondta, egyre több 30 év feletti szeretne diplomát.
Fotó: MTI/Burzák Noémi


Mint a beszélgetésből kiderült, idén is a gazdaságtudományi képzések voltak a legnépszerűbbek a felvételizők között és örvendetes, hogy a második legtöbben pedagógusképzésre adták be a jelentkezési lapjukat. Az államtitkár azt is elmondta, idén 

a vidéki egyetemek népszerűsége elérte a budapestiekét, minden második jelentkező vidéki egyetemet jelölt meg. 

Varga-Bajusz Veronika a Kossuth Rádióban azt is hozzá tette később, hogy idén megduplázódott a 30 év feletti jelentkezők száma, ami azt mutatja, egyre többen ismerik fel, hogy a diplomának milyen értéke van a munkaerőpiacon. A felvételizők szerdán este 20 órától kapnak értesítést SMS-ben az eredményről. Aki nem rögtön kap üzenetet, az se ijedjen meg, egy-másfél órán belül mindenkihez eljut az értesítés. Akiknek most nem sikerül bejutniuk felsőoktatási intézménybe, július 30-tól pótfelvételi keretében jelentkezhetnek más egyetemre vagy főiskolára.

 

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­é­k­e­l­­d­ ­­­a­­­ ­­­s­­z­e­­x­i­ ­p­u­­­n­c­­­i­­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­𝐍
paracelsus-2
2024. július 24. 17:16
Mit tehetnek, ha másra nem alkalmasak.
lististerc
2024. július 24. 09:25
A havi 70.000 Ft plusz ösztöndíj tette népszerűvé a pályát. (Kb. feleekkkora ösztöndíjat kap más humán szakon egy diák 4,8 - as átlaggal) Hogyan fogják behajtani a pályaelhagyóktól, rejtély.
Lombi
2024. július 24. 08:57
Nem arról szól a liberális mantra, hogy senki sem akar pedagógus lenni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!