A melegrekordoknak nem, az országos hírnévnek örülnek a körösszakáliak

2024. július 17. 12:10

Pálfi Tamás polgármester a Mandinernek elmondta, kedden 41,4 fokot mértek a községben.

2024. július 17. 12:10

Nyitókép: Youtube/képernyőfotó

Körösszakál híres lett, a Hajdú-Bihar vármegyei település neve napok óta az országos hírekben szerepel a melegrekordok kapcsán. Július 14-én például 41 fokot mértek a településen, ráadásul kedden 41,4 fok volt, ami már közelít Magyarország abszolút hőmérsékleti rekordjához, a 41,9 fokhoz, amelyet 2007-ben mértek Kiskunhalason. 

A körösszakáliak persze nem örülnek az elviselhetetlen kánikulának, ám annak igen, hogy az országos hírekben szerepel a kistelepülés neve, 

ahol 750 ember él és egy oklevél szerint már 1248-ban létezett. Pálfi Tamás független polgármesterként vezeti Körösszakált 2014 óta és a Mandiner érdeklődésére elmondta, minden óvintézkedést megtesznek a lakók érdekében:

Ezt is ajánljuk a témában

„Nálunk minden nyáron nagyon meleg van, de általában augusztus első vagy második hetében” 

– kezdi a polgármester, aki azt is hozzá tette, intézkedett, hogy az önkormányzat dolgozóit felmentsék a délutáni munkavégzés alól, mivel az épületben nincs klíma, a forróság pedig elviselhetetlen. Ugyanígy döntöttek arról is, hogy a közfoglalkoztatottak korábban kezdik a munkát, a családsegítő szolgálat pedig rendszeresen felkeresi a település idős lakóit és bevásárolnak számukra, hogy ne keljen elhagyniuk a házaikat.

Körösszakálban kedden 41,4 fokot mértek.

A polgármester nem emlékszik rá, hogy mikor szerepelt a település az országos hírekben, „se híres, se hírhedt lakója nincs Körösszakálnak”, amely egyébként közel fekszik a román határhoz és mivel románok is lakják, hivatalosan kétnyelvű település. 

„Habár a község kicsi, három templomunk is van. Egy református, egy baptista és ami ritkaság, egy román ortodox templom is van a településen. 

De a legnépszerűbb az utóbbi napokban a csodás artézi kutunk, amely 14 fokos, hűsítő, kellemes vizet ad” – fogalmazott Pálfi Tamás polgármester, aki nem tartja kizárnak, hogy a kedden mért 41,4 fokos hőmérsékletnél is magasabbat jegyeznek fel hamarosan a községben. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:29
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­­­é­­­k­e­l­d­­ ­­­a­­­ ­­­s­z­­­e­­x­­i­ ­­­p­­­u­­­n­­­c­i­­­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­­𝐍
Oldalkosár
2024. július 17. 14:36
A HungaroMet már tegnap este közzétette, hogy módosult a tegnapi melegrekord: az Kelebián dőlt meg 41,6 °C-al.
helemba
2024. július 17. 12:51
41,6 fok volt egyébként, de kicsire nem adunk.
cutcopy
2024. július 17. 12:44
Betonozzak le néhány száz négyzetmétert és megdől az a melegrekord..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!