Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

„Reméljük, a feszített tempó után sikerül megnyugodnia” – reagált a Hit Gyülekezete is Magyar Péter listázására

2024. június 11. 15:17

A Mandiner megkeresésére közölték, remélik, hogy a Tisza Párt alelnöke „higgadtan, megfontoltan, államférfihez méltó módon formálja majd a magyar közbeszéd állapotát”.

2024. június 11. 15:17

Nyitókép: FERENC ISZA / AFP

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke hétfőn az ATV Egyenes beszéd című műsorában vendégeskedett. Azonban miután Rónai Egon műsorvezető szembesítette azzal, hogy nem mondott igazat a sajtómegkereséseikkel kapcsolatban, elhagyta a stúdiót.

Távozása után két bejegyzésben is becsmérelte a csatornát, és több ott dolgozó tévés szerkesztő vallási hovatartozását is nyilvánosságra hozta.

A Mandiner azzal a kérdéssel fordult a Hit Gyülekezetéhez, hogy a mi véleményük a történtekről, illetve arról, hogy listázott több ott dolgozó személyt is, aki a Hit Gyülekezetének tagja.

Válaszukat változtatások nélkül közöljük:

„Mindenekelőtt gratulálunk Magyar Péter alelnök úrnak és a Tisztelet és Szabadság Pártnak a vasárnapi választáson elért eredményhez. 1,3 millió ember szavazatát megszerezni nem kis teljesítmény, egyúttal óriási felelősség. 

A következő napokra alelnök úrnak jó pihenést, regenerálódást kívánunk, reméljük, a feszített tempó után sikerül megnyugodnia, és higgadtan, megfontoltan, államférfihez méltó módon formálja majd a magyar közbeszéd állapotát.”

MÚOSZ-elnök: Magyar Péter személyiségi jogot sértett a listázással

A történtek után Kocsi Ilona, a MÚOSZ elnöke is megszólalt. Úgy fogalmazott,

a vallási meggyőződés, tagság mindenki személyes adata, különleges adat, nem tartozik a nyilvánosságra.

Aki ezt mégis nyilvánosságra hozza – s ehhez nem kéri az érintett személy beleegyezését –, az személyiségi jogot sért, és minden bizonnyal az információs önrendelkezésről szóló törvényt is”. 

„Lehet olyan kivételes helyzet, amikor a vallási hovatartozás perdöntő lehet egy vitában, s erről akkor tudhat a vitázó fél, s adott esetben a nyilvánosság is, de most nem erről van szó” – tette hozzá az újságírói szervezet vezetője.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2024. június 11. 22:20
TI ITT HIGGADSÁGOT NEM KAPTOK!
you-brought-2-too-many
2024. június 11. 20:24
Államférfihez😂😂😂😂 Ez nem hogy államférfi (nem is lehetne, hisz még csak politikus sem!!!), de férfi sem a 26-os bicepszével.
atti64
2024. június 11. 19:35
PATKÁNY PÉTER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
iphone-13
2024. június 11. 18:36
FEL KELL JELENTENI EZT A NYOMORULT IDIÓTA POLOSKÁT.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!