Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Magyar Péter az önkormányzati választásokon is rendesen kicsinálhatja a régi ellenzéket

2024. június 04. 06:26

Az ellenzékhez szinte senki nem ment át a Fidesztől.

2024. június 04. 06:26
Bálint Botond
Bálint Botond
Pesti Srácok

Nyitókép: Cseh Katalin és Donáth Anna (Fotó: Cseh Katalin/Facebook)

„Az ellenzéket sajtóstól, értelmiségistől, Magyar Péterestől sokkolta a Békemenet. Mondjuk már előtte sem voltak túl jól, a közvélemény-kutatások szerint az ellenzék méretes zakókkal tarkított történetének legnagyobb buktájára készülődhet. És nem csak a Fidesztől fognak kikapni, hanem a régi ellenzéki pártok az alsóházi rangvesztőn a Magyar Péter messiás jellegű képződménytől is.

Persze egy választás eredményét soha nem lehet tudni előre, de ha a Fidesz mozgósítása működik és a 2022-es Fidesz szavazók elmennek, akkor ez akár a legnagyobb Fidesz- győzelem is lehet. A Fidesz ugyanis megtartotta a két évvel ezelőtti szavazóit, szinte teljes egészében, az ellenzékhez szinte senki nem ment át ebből a táborból. A Magyar Péter nélküli ellenzékről már a jelöltállítás után kiderült, hogy semmit vagy alig profitált az öt évvel ezelőtt megszerzett pozícióiból. (...)

Az ellenzéki pártok kampányai pedig most már sorra pukkadnak ki, nem csak az EP választás, hanem önkormányzati szintjén is. A DK szinte minden olyan szavazatnyereségét elvesztette, amelyet legnagyobb ellenzéki pártként a szavazók lehetőségeinek beszűkülése miatt megszerzett.

A Momentumnak vége, a világ két legunszimpatikusabb nőcije még a Fekete-Győr-Gelencsér páros teljesítményét is alulmúlta, ami valljuk meg minden józan számítás szerint fizikai és matematikai lehetetlenség egyszerre. A Kutyapárt az összes rossz döntést meghozta, amely csak adódott, kiderült, egyszerűen nem értik a saját szerepüket és helyzetüket. Az LMP mondanivalótlansága teljesen nyilvánvaló továbbra is, egy darab kultúremberként viselkedő pártvezetővel nem lehet szavazókat szerezni.

Az MSZP maradékát meg ugye benyelte a DK, a Párbeszéd pedig eleve csak egy porszem volt valahol Karácsony ruházatán. Ez utóbbi pedig élete legkellemetlenebb öt éve elé néz, vagy el kell mennie életében először valami rendes »állásba«, vagy egy olyan közgyűléssel kell együtt »dolgoznia«, amelyben erős kisebbségben van. A politikai perverzió minősített esete lesz, ha ehhez még az is társul, hogy Magyar Péter pesti strómanjaival kell a DK-nak megegyeznie ahhoz, hogy valami többséget tákoljanak a »nagyvad« mögé. Ha ez a lehetőség összejön egyáltalán.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ekrü
2024. június 04. 16:43
simonpali 2024. június 04. 12:51 " Bátyám mindig is fidesz szavazó volt, SOHA nem szavazott MSZP re, szadeszra. Még 2022 ben is, orrát befogva, leszavazott Orbánra. Most viszont a Tiszára fog "- Aha. Ezt az "Én vagyok a Fidesz árva" színdarabot már láttuk egy párszor. Akkor sem jötte be és most sem fog. A Tiszára Fidesz szavazó SOHA nem fog szavazni, mert árulókra nem szavazunk.
simonpali
2024. június 04. 12:51
Nos, azért csak óvatosan. Bátyám mindig is fidesz szavazó volt, SOHA nem szavazott MSZP re, szadeszra. Még 2022 ben is, orrát befogva, leszavazott Orbánra. Most viszont a Tiszára fog szavazni. Mínusz egy. Aztán ott vagyok én. Az utóbbi másfél évtizedben a fideszre szavaztam. Most nem fogok, mert úgy alakult hogy külföldön tartozkodom. De bevallom ha otthon lennék, én se szavaznek a fideszre, szimplán nem mennék el. Mínusz kettő. Vajon csak én és a bátyám vagyunk csak ilyen " különleges állatfajta"?Hát, nem tudom, lehet.
survivor
2024. június 04. 10:53
Legyen meg a 11 EP helye a fidesznek. Es a megyei jogú varosok többsége...
survivor
2024. június 04. 10:49 Szerkesztve
örökkuruc Az " anti- patikus" ellentete az a PATIKUS. A "szimpatikus" ellentete a PARASZIMPATIKUS. BIOSZ..🤣🤣🤣 viccelek..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!