Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Magyar, mint jelenség

2024. június 17. 08:49

A felszínen egy mágikus influenszert látunk, elképesztő erejű és professzionális látványtechnikával, de az igazi kérdés az az, hogy kik mozgatják őt.

2024. június 17. 08:49
Weber Magyar FB-oldal
Bogár László
Bogár László
Magyar Hírlap

A nyitókép forrása: Magyar Péter Facebook-oldala

„A látványtechnikai felszínen tehát van egy a »semmiből« egy bulvár-primitívségű családi melodrámával „»megcsinált« influenszer, van egy erre »rákattanó« eddig inaktív és meghökkentően népes csápoló tömeg, mint hipnotizált közönség, ami ebben saját státusz-emelkedésének esélyét látja mámorosan, de ki a »láthatatlan« titokzatos »attraktor« az »ismeretlen« főszereplő? 

Az eddigieket végig gondolva nem olyan nehéz beazonosítani e »mozdulatlan mozgató« személyét sem. Hisz egy ilyen »spontán« hullám beindítása a globális hatalmi rendszer destruktőrei számára gyerekjáték, a fajlagos költségek az ő büdzséjükhöz képest jelentéktelenek, a potenciális hozadék viszont hatalmas és értékes, hisz Orbán Viktor és rendszere két ok miatt is »útban van«. 

Részben belső okok miatt, mert lassan másfél évtizede képes egy olyan »nemzeti nagykoalíciót« működtetni, ami alkotmányozó többséggel bír, és ez igen veszélyes precedens a világ »nem létező« urai számára. Részben külső okok miatt, mert e nemzeti nagykoalíció »kimeneti teljesítményét« elismerve, és abban a maga »hozadékát« felismerni vélő rejtett globális »nagykoalíció« diszkrét külső támogatása nélkül Orbán Viktor rendszere aligha maradhatna fenn, s ez még fenyegetőbb a világ urai számára.

Mindez rámutat arra, hogy nem igazán ismerjük a magyar társadalom valóságos természetét, szerkezetét, gondolkodását, ítéleteit, döntéseit, és a cselekedetinek is inkább csak az eredőjét, vagyis a szintetizált következményeit. Kiderült, hogy vannak olyan törésvonalak, amelyek mentén látványos szakadások, sőt akár összeomlások sem zárhatók ki. Pláne, ha »avatott« kezek folyamatosan rásegítenek erre.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Hont András

Facebook

Idézőjel

Ahogy Arany mondta volt: költő az legyen, mi népe.

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2024. június 20. 00:56
a-gyar-2 14:47 ... höhöhö ... engem a patkányorbán csapott be a szavazatomért - ez ígérte a rohadék: "...A Fidesz –AZ UNIÓS SZABÁLYOZÁSSAL ÉS GYAKORLATTAL EGYEZŐEN– a helyi, regionális termelésre, értékesítésre, valamint a kistermelői élelmiszer-előállításra úgy tekint, mint a vidéki lét és a biztonságos élelmiszer-ellátás alapjára.... A kisebb gazdaságokban a növényi és állati termék előállítása környezetbarát módon megoldható... támogatási programokat indítunk a vidéki településeken, ... figyelemmel a szociális, kulturális, gazdasági és ökológiai szempontok összhangjára, a helyi kezdeményezésekre, a helyi erőforrások feltárására….” (Erős Magyarország - a Fidesz programja, 2007)
Valodi
2024. június 20. 00:51
Garullus 18:17 "hogy azután minden erejével a nagy vidékmentő a nemzeti kormány ellen..." - höhöhö ... látom rogántonyó eredményes - de azért az igazság ez: "Ez a valóban „nép-párti” stratégia és program a minőségi élelmiszer-termelést célozva a családi kis-/középbirtokok és – piaci versenyképességüket garantáló, többcélú, önkéntes, a hasznot a létrehozó családokhoz visszaosztó – „Hangya” típusú szövetkezeteik meghatározó szerepére, valamint a termelők és a fogyasztók összekapcsolására, a város és vidéke élelmezési és élelmiszer-biztonságot garantáló, szerves kapcsolatainak helyreállítására épült. Ezt a stratégiát ugyan még kormányhatározat is megerősítette, ám a 2010-es választások megnyerése után röviddel azt az Orbán-rezsim megtagadta, és 180 fokos fordulatot véve, a „nemzeti tőke” erősítése jegyében a családok helyett a tőkés nagybirtokkal, agrároligarchákkal és agráripari óriáscégekkel kötött stratégiai szövetséget, az eredeti programot pedig a tárca honlapjáról is eltüntették."
Szuperszig
2024. június 18. 15:27
Ez a szakállas fószer hamarosan nagyon fogja bánni, hogy a minibradpittel egy képre került. Nem valami vásári beállós fotózkodás volt?
Kamcsatka5
2024. június 18. 09:14
Na ki? Hát a Fuggerék szarosgyurijai!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!