Két magyar politikus egy magyar sajtó

2024. június 26. 16:49

A magyar sajtóval ezer baj van, de mindegyikben erősebb az önkritikai attitűd és színvonalasabban érvelnek, mint az említett urak.

2024. június 26. 16:49
Petri Lukács Ádám
Petri Lukács Ádám
Vendégszerző

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

Egy napon belül a két legnagyobb magyar ellenzéki párt vezetője (MP, GYF) okolták a magyar sajtót amiatt, hogy tárgyszerűen ír róluk. Az egyikük ebben látja pártja eljelentéktelenedésének okát, másikuk nem képes kezelni, hogy közérdeklődésre számot tartó ügynek gondolják az újságok világnézettől függetlenül, ha valaki balhézik más ember telefonját a Dunába dobja. 

Ugyanők más alkalmakkor rendkívül aggályosnak tartják a magyar sajtó helyzetét, s szeretnék megvédeni a kormánytól.

A szabad sajtó iránti igényük pont addig tart, amíg nem érzik céljaikkal ellentétesnek az adott újság kérdéseit, tudósítását, publicisztikáját.

A magyar sajtóval ezer baj van, minden erénye mellett, de a legbigottabb kormánylap, a legszélsőségesebb ellenzéki hírharsona és a kormányt ugyan az ellenzéknél jobban utaló, de amúgy tárgyszerűségre törekvő sajtó abban közös, hogy mindegyikben erősebb az önkritikai attitűd és színvonalasabban érvelnek, mint az említett urak.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2024. június 27. 07:58
Így van. Pont.
Ez D-dúr és e-moll
2024. június 27. 01:21 Szerkesztve
"A magyar sajtóval ezer baj van, minden erénye mellett, de a legbigottabb kormánylap, a legszélsőségesebb ellenzéki hírharsona és a kormányt ugyan az ellenzéknél jobban utaló, de amúgy tárgyszerűségre törekvő sajtó abban közös, hogy mindegyikben erősebb az önkritikai attitűd és színvonalasabban érvelnek, mint az említett urak." És ezt az állítását önmagával, a fenti önkritikus és tényszerű mondatával szándékozik bizonyítani, kedves Petri Lukács Ádám? Gratulálunk hozzá! :-)
Kétes
2024. június 26. 17:22
A legyél te is rendszerváltó egyszemélyes Kft új Ken babákat forgalmaz. A következőkből választhatsz: 1./ Ken baba Tisza párti logóval. 2./ Ken baba fehér nadrágban, barna derékszíjjal. 3./ Ken baba diktafonnal felvételt készít. 4./ Ken baba fehér nadrágban, a nadrágon gyanús sárgás folttal. (Felár ellenében DNS mintával.) 5./ Pelenkázható, pisilős Ken baba. (Deviza felár ellenében az amerikai követség ajánlásával.) 6./ Ken baba, amint nyakánál fogva kivezetik az Ötkertből.(Mazochistáknak.) 7./ Ken baba (éjfél után vadKan baba) térdepelve táncol egy tini lány előtt.(A felnőtt filmek kedvelőinek.) +1 Kérésre egyedi igényeket is kielégítünk! Ilyen pl. a média által felfújt beszélő és távirányíható gumiKen, állítható alkatrészekkel.Minden reggel Guten Tag, Herr Weber.Wie geht es Ihnen? köszöntéssl ébreszt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!