Keményen visszaszólt David Pressmannek a Szuverenitásvédelmi Hivatal

2024. június 25. 10:26

„Pressman nagykövet úrral ellentétben a Hivatal sose venné a bátorságot, hogy kritizálja az Egyesült Államok törvényhozását” – írták.

2024. június 25. 10:26
null

Nyitókép: Kisbenedek Attila / AFP

David Pressman amerikai nagykövet a napokban tartott beszédében élesen támadta a magyar szuverenitásvédelmi törvényt és a Szuverenitásvédelmi Hivatalt, az intézmény pedig most erre Facebook-oldalán reagált, amelyben felvilágosították Pressmant arról, hogy hazájában még ennél sokkal szigorúbb törvény van érvényben:

„Felhívjuk Nagykövet Úr figyelmét arra, hogy az Amerikai Egyesült Államok szuverenitásvédelmi törvénye (Foreign Agents Registration Act) mindenkit külföldi ügynökként azonosíthat, aki az országon belül politikai tevékenységet folytat külföldi megbízói számára, PR-tanácsadóként, reklámügynökként, információs szolgálat alkalmazottjaként vagy politikai tanácsadóként tevékenykedik; pénzt vagy más értéktárgyakat és adományokat gyűjt.”

Azt írják, hogy ez a törvény sokkal szigorúbb, mint annak magyar megfelelője, azt azonban hozzáteszik:

„A Hivatal azonban Pressman nagykövet úrral ellentétben sose venné a bátorságot, hogy kritizálja az Egyesült Államok kormányzatát, törvényhozását, illetve az általuk hozott szuverenitásvédelmi intézkedéseket, hiszen ezek megítélése kizárólag az amerikai polgárokra tartozik.

Ugyanakkor joggal várható el ez a magatartás az Egyesült Államok nagykövetétől is”

– szögezik le.

 

 

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rocktoberi-2
2024. július 09. 17:03
A kancsal buzi Orbánéknak kampányol. Ezekre a béna ugatásokra csak a seggsülye libsik vevők. Akik 2006 ősze óta szopóágon vannak.
Lajoss
2024. július 08. 18:16
A fideszes ÁVH…undorító pártállam…🤮🤮🤮
Thanos
2024. június 26. 16:04
" Önélzetes a kis latol! Dobjátok a padlóla le, de jó keményen ám!" Mondta a Plésembel és szabadon engedte Lóbeltet, vagy Letfoldot, miután megköveztette Bliant! ;-)
Welszibard
2024. június 26. 08:16
Ennek az embernek sajnos a farka (ill, az ő esetében a segglyuka) vezérli a tetteit, a cselekedeteit és a szavait is: "Világ LMBTQ-sai Egyesüljetek!" Magyarul: teljes mértékben alkalmatlanná vált országa és a diplomáciai küldetése képviseletére. Reméljük, a NATO nem fog ilyen átalakulás alá esni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!