Grúzia
15:002024. június 22.
Cseh Köztársaság
Törökország
18:002024. június 22.
Portugália

„Elmeorvosi stábot sajnos nem tudtunk kiküldeni" – íme Orbán Viktor politikai igazgatójának öt legerősebb állítása

2024. június 12. 20:08

Orbán Balázs a Mandinernek adott interjúban elárulta, volt-e válságtanácskozás a Karmelita Kolostorban Magyar Péter feltűnése miatt, valamint azt is, mi a véleménye a vasárnapi választások magyarországi és nyugat-európai eredményeiről.

2024. június 12. 20:08
null

Nyitókép: Orbán Balázs Facebook-oldala

A választásokat követően interjút adott a Mandinernek Orbán Balázs, a kormányfő politikai igazgatója, aki beszélt többek között a szavazás eredményeiről, Európa állapotáról, az orosz-ukrán háború és a NATO ügyéről, valamint a magyar ellenzékről is. A teljes interjút ide kattintva olvashatják el – most az öt legerősebb állítást szedtük össze.

Ha ez volt a büntetés, elfogadják

A politikust arról kérdeztük, mi a véleménye a vasárnapi választás eredményeinek keretezéséről, hiszen egyes elemzők váratlanul gyenge Fidesz-eredményről, a bukás előszeléről írnak, pedig a kormánypárt még sohasem kapott annyi szavazatot EP-voksoláson, mint most, parlamenti választás esetén ismét kétharmados többséget szerzett volna.

Persze szerezhettünk volna rekordszámú képviselői helyet is, ez kétségtelenül elmaradt. Viszont a ciklus közepén járunk, ilyenkor rendre büntetni szokták a regnáló hatalmat a választók. Ha ez volt a büntetés, akkor elfogadjuk

– válaszolta.

Minden ellenzéki erőt komolyan vesznek

Természetesen kikértük a véleményét az ellenzéket gyakorlatilag leváltó Tisza Pártról is, amire azt felelte:

Meggyőződésem, hogy Magyarország nem akar majd Magyar Péterrel egy hosszú, bántalmazó, abuzív kapcsolatba beleragadni.

Hozzátette, a Fidesz minden ellenzéki erőt komolyan vesz, így a szélsőséges jobboldalt, a számos önkormányzati bázissal és parlamenti jelenléttel működő óbaloldalt, meg a Magyar-féle újbaloldalt is.

Nem volt válságtanácskozás a Karmelitában

Magyar Péterrel kapcsolatban felvetettük, hogy a baloldali politikus többször is azt mondta, tudomása szerint rendszeresek a válságtanácskozások a Karmelita Kolostorban a feltűnése óta. Erről Orbán Balázs azt mondta, 

válságstáb nem volt kéznél, elmeorvosi stábot pedig sajnos nem tudtunk kiküldeni az érintett megsegítésére.

Európa nagyon nagy bajban van

Ami a nyugat-európai eredményeket illeti, a politikai igazgató szerint több olyan ország is akad, ahol a választók a regnáló háborúpárti kormánnyal szemben fejezték ki elementáris erejű nemtetszésüket, és előttünk áll még az amerikai választás, amely a döntő áttörést hozhatja el Donald Trump sikere esetén.

A belenyugvó, sodródó, semmitmondó, bürokratikus döntéshozatal ideje lejárt. Aki valóban aggódik Európáért, az vállalja az ezzel járó vitákat. Magyarország mindig ennek szellemében jár el

– jelentette ki Orbán Balázs, aki úgy látja, Európa nagyon nagy bajban van politikailag, katonailag, technológiailag, demográfiailag és gazdaságilag, és közben nem képes érvényt szerezni a saját érdekeinek. 

Erős német kormányra lenne szükség

Az elementáris erejű nemtetszéssel kapcsolatban külön is rákérdeztünk a francia és a német eredményekre, amelyekről azt mondta, Franciaországban nagy kérdés, a politikai földindulás hol áll meg, Németország esetén pedig óvatosságra intené a kárörvendőket: 

Egy gyenge érdekérvényesítési képességgel rendelkező német kormány sokkal rosszabb Európa és Magyarország számára, mintha erős felhatalmazással bíró kabinet vezetné Európa legfontosabb országát. 

 

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:00
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­­é­­k­­e­l­­­d­­­ ­­­a­­­ ­­­s­­z­­e­x­i­­­ ­p­­u­­­n­­c­­i­­­m­­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­𝐅­­𝐔­𝐍
Lajoss
2024. június 14. 18:27
Balázs,a Magyar Péter fogja eltakarítani ezt a mocskos,tolvaj, hazaáruló bandát 26-ban….🇭🇺🇭🇺🇭🇺
beke23-a
2024. június 13. 17:24
Orban Balazs egy nagyon ertelmes politikus. Akik idejarnak karogni, a cipojet sem tisztithatnak ki.
vanced
2024. június 12. 22:42
Miért fedezte és tagadta az orosz titkosszolgálatok külügyminisztériumi informatikai rendszerének teljeskörű kompromittálását? Kinek dolgozik ez a patkány? Azonnal mondjon le minden MAGYAR KÖZHATALMI pozíciójáról! Azonnal felelősségre vonni SZíjjártóval, Menzerrel együtt, akikkel közösen falaztak a ruszkiknak a magyarok kárára!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!