Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Kisebb a tömeg Magyar tüntetésén a Hősök terén, mint a Kossuth téren volt

2024. június 08. 15:02

A színpadot a tér közepén húzták fel, az emberek folyamatosan ájultak el a program alatt. Jóval kevesebben mentek el, mint Magyar Péter áprilisi vagy az influenszerek februári tüntetésére.

2024. június 08. 15:02
Magyar Péter

Nyitókép: Facebook

Mint ismeretes, Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke a választás előtti napra, június 8-ára hirdetett demonstrációt a Hősök terére. A rendezvény a 14 órára kiírt kezdéshez képest néhány perces csúszással indult, a tér közepére felhúzott színpad miatt a tér fele tudott csak megtelni, de ahogy az a Hont András által közzé tett videóból is látszott, oldalt is igen szellős a tömeg.

Így

az influenszer-tüntetéshez, illetve az április 6-i, Kossuth téri demonstrációhoz képest is bizonyosan jóval kevesebben jelentek meg.

 

Forrás: Az M1 Híradó felvétele

Már a közösségi médiás reakciókon is látszott, hogy messze nem ez lesz a legnagyobb tüntetés idén. A februári, Gulyás Márton és társai által szervezett rendezvényre összesen 49 ezren, az áprilisi programra 37 ezren, a szombatira már csupán 16 ezren jeleztek vissza Facebookon.

A zenés műsor közben felszólalt Jordán Tamás rendező, aki a Tisza Pártra való szavazásra buzdított. 

Őt követte Nagy Ervin, ahogyan a műsorvezető felkonferálta, „a férfi”, „az ember”, aki „a kezdetektől ott volt Magyar Péter mellett". A színész először a kultúráról beszélt, úgy fogalmazott, ő nem hajlandó nyilvánvaló igazságtalanságok mellett szemlesütve elkullogni, de sok kollégája van jelenleg is a helyszínen, aki retteg színpadra állni a „gyűlöletcunami” miatt.

Közben egyre többen lettek rosszul, akikhez sorra kellett orvost hívni.

Ezután Rost Andrea énekelt (nyitóképünkön), felszólalt Tar Zoltán, a Tisza Párt EP-képviselőjelöltje is.

Beszédét Magyar Péter azzal kezdte, a tömeg közepére vigyenek orvost, mert valaki megint rosszul lett, majd ezt többször kénytelen volt megismételni.

Azt is mondta, másutt már nem fértek volna el, nem említve, hogy így is csak a tér fele állt rendelkezésre, ráadásul a résztvevők száma közben folyamatosan apadt.

A szónok a magyar hősöket emlegette, majd közölte, aki a hazájára gondol, a Tiszára szavaz.

A korábban szerkesztőségeknek diktáló Magyar beszélt arról is, megszüntetik a hazug propaganda hatalmát.

Értekezett arról is, hogy ő igazából egy szikra, a hibáiból igyekezett tanulni, a Karmelitában pedig válságstábot hívtak össze miatta. Hangsúlyozta, szövetséget kötöttek magyar és magyar között, legyőzték az apátiát.

Kitért arra is, az országjárása során megható volt a fogadtatás, ami „nem is csoda”.

Egyenesen úgy fogalmazott, megmozdult az ország, hogy rendezzük végre közös dolgainkat. Előtte azonban megint orvost kellett hívni valakihez.

Arról is beszélt, olyan országot építenek, ahol az emberek mondják meg, ki vezesse az országot. A Tisza Párt bevezeti a minimálnyugdíjat, meg bevezet egy bérlakásprogramot, de lesz valamiféle agrárreform is.

A több mint egy órás beszédben új szövetséget is hirdetett, mondván, lépésről lépésre, tégláról téglára visszaveszik a hazát.

Összesen 377 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. június 09. 03:44 Szerkesztve
Faszméregetés. Na fiúk melyikőtöké a kisebb? (Orrbánc nem játszik, az övét a zsír már teljesen benőtte)
irmag2
2024. június 08. 21:27
A képlet egyszerű, egy faszkalapra csak egy másik faszkalap kíváncsi, de csak ennyi!
patak_23
2024. június 08. 21:09
a Hősök terén ma csak HŐ volt és a rideg valóság. Az emberek megsültek :-(, petike meg ráfázott! :-)
rocktoberi-2
2024. június 08. 20:38
Feró évekkel ezelőtt megírta, hogy mit fognak érezni Poloska Peti hívei. “Kinn a Hősök terén, rád röhög a hős, érzed a gyomrodban már egyre több a gőz Ha kilépsz az utcára, behúzod a vállad, dühösen a földre köpssz, mert keserű a nyálad Honnan jövünk s hová megyünk senki nem érti mi történik velünk“
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!