A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

„Elesett és magával rántotta a szavazófülkét” – gyűjtésünk a vasárnapi választás rendkívüli eseményeiről

2024. június 11. 13:03

A választás napja több váratlan „meglepetést” is tartogatott az áramszünetektől az ájulásokig.

2024. június 11. 13:03

Nyitóképen az ország legkisebb szavazóköre a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Debrétén. A névjegyzék szerint mindössze 15 főt vártak voksolni. Fotó: MTI/Vajda János

Június 9-én, a választások napján kisebb-nagyobb rendkívüli események zavarták meg az ország szavazóköreiben a voksolás menetét. Ezekről egy terjedelmes gyűjtés érhető el a Nemzeti Választási Iroda hivatalos oldalán is.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, már a szavazókörök nyitását követően jelentettek váratlan eseményeket a bizottsági elnökö. Pest vármegyében, Felsőpakonyban 

nem sokkal hét óra előtt egy választópolgár a szavazófülkében elesett, a fülke elborult. 

A választópolgár segítséggel felállt és távozott, a fülkét rövid időn belül helyreállították.

Ezt is ajánljuk a témában

Azonban a rendkívüli események sora itt még nem ért véget. Karcagon két szavazókört is el kellett költöztetni. A szoljon.hu vármegyei portál beszámolója szerint „a korábbi, Dózsa György út 4. szám alatti 003-as szavazókörhöz tartozó helyiek vasárnap a Táncsis krt. 19-es szám alatti óvoda épületében adhatták le voksukat.”. Valamint „a 005-ös szavazókör korábbi, Püspökladányi út 33. alatti épületét bezárták, így helyette a Püspökladányi út 14. szám alatti katolikus óvodában szavazhattak este 19 óráig az érintettek.”

Képünk illusztráció. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az áramszolgáltató mellett a mentőknek is akadt dolga

Több helyről jelentettek áramszünetet is, – például a Baranya vármegyei Szemelyről vagy a Nógrád vármegyei Erdőtarcsáról – azonban ez a szavazás menetét egyáltalán nem vagy csak egy rövid ideig befolyásolta. Minden esetben értesítették az áramszolgáltatót is a zavarról.

Rosszullétekről is olvashatunk bejegyzéseket az NVI oldalán. Gödön a reggeli órákban a 03. számú szavazókörben rosszul lett a központilag kinevezett jegyzőkönyvvezető, 

de a Helyi Választási Iroda vezetője gyorsan intézkedett, így hamar került új jegyzőkönyvvezető, 

aki lebonyolította a szavazást az urnazárásig.

Óbudán az egyik szavazókörben ugyancsak még a reggeli órákban egy idős hölgy elvesztette az egyensúlyát. Az arca és a szája megsérült, mentőt hívtak hozzá, a megvizsgálást követően a Honvéd kórházba szállították.

A Csongrád-Csanád vármegyei Ásotthalmon a szavazást követően a választó elájult, kihívták hozzá a mentőt.

Rákóczifalván pedig az egyik bizottsági tag ebédszünetben elesett a 2. számú szavazókör udvarán. Fején duzzanat keletkezett, szédült, járása minimálisan bizonytalan volt. Kérésére mentőt hívtak hozzá. A szavazás lebonyolítása ezután zavartalanul folytatódott.

De akadt olyan szentendrei választó, akinek a ruhája akadt bele a 0515527 sorszámú plombába és letépte azt. Az urna nem sérült, nem nyílt ki. A szavazatszámláló bizottság a 0515521 számú plombát helyezte fel a sérült plomba helyett – olvasható a Nemzeti Választási Iroda oldalán.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
petya-806
2024. június 11. 14:51
Erről a szituról rögtön egy "irodalmi klasszikus" jutott az eszembe Vaszics, a fél szemére vak orosz matróz érkezett látogatóba. Nagyon sovány, roppant széles állú, horgas orrú, zsoké külsejű egyén volt, lángvörös hajjal, hiányzó fél szemén plasztronnal. Sigorszki nyitott ajtót, és olyan pálinkaköd hömpölygött be az előszobába, hogy a félszemű lakáj megtántorodott, mint akit döfés ért. - Mit óhajt? - A gazdájával szeretnék négyszemközt beszélni. - Lehetetlent kíván. Ha vendég van, Mr. Theo kiküld a szobából, és kettőjüknek mindössze három szemük van, viszont ha a titkárt hívják, azzal már összesen öt a szemek egyenlege. A cingár vörös csuklott, és egy szelíd gesztussal elhárította a tréfás lakájt, aki erre belezuhant a paravánba, kidöntötte a rabicfalat, és leszállt a konyhában. (Rejtő Jenő: Piszkos Fred közbelép Fülig Jimmy őszinte sajnálatára - részlet)
masikhozzaszolo
2024. június 11. 14:50
Olvasom egy hsz.-ben, hogy valaki olyan lapot kapott, amint nem volt áthúzva az Alexandra. Vagyis az én fogalmaim szerint már adhatom is vissza, mert az érvénytelen szavazólap, olyan név szerepel rajta, aki nem is indul. És nem az a választó megtévesztése, hogy totózzon, ki indul a választáson, ki nem, hanem az a szavazó megtévesztése, hogy hiába lebélyegzett a szavazólap, érvénytelen, mert fiktív név is van rajta. Ha jó helyre ixel, akkor is érvénytelen.
Patika
2024. június 11. 14:38
_Valójában meg a fülke ráomlott és maga alá temette a magatehetetlen ídős szavazót."
masikhozzaszolo
2024. június 11. 14:05 Szerkesztve
Na, máshol meg ez történt. Az osztályban, szavazóhelyiségben jön a szavazó. Igazolványok ellenőrzése, visszakapja. Az mondja, tudna egy papírzsepkendőt adni valaki? Az egyik szavazóbizottsági tagnő már fordul is a székén hátra a táskájához. És a szék lába kitörik, a nő puff, ő is törik, leesvén a székről, kék-zöld foltokkal. Így nyújtson segítséget az ember. Már múlnak a foltjai. Nekem is volt ilyen. Panaszkodtam is a diabetikus orvosomnak, hogy olyan sötét foltok szoktak megjelenni már a könyökömön, térdemen. Fel is húzt a szemét. De mondom, nyállal azért lejön.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról