Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Donáth Anna szerint inkább jöjjön a hét szűk esztendő, de Orbánt akkor is meg kell buktatni

2024. június 04. 13:42

„A magyar kormányra kizárólag azzal tudsz nyomást gyakorolni, ha elzárod a csapokat” – jelentette ki a 24.hu-nak adott interjújában a Momentum EP-listavezetője.

2024. június 04. 13:42

Nyitókép: Donáth Anna Facebook-oldala

Interjút adott a 24.hu-nak Donáth Anna, a Momentum EP-listavezetője. A portál a politikust a tévés vitákról, a Magyar Péter-jelenségről és a jövőképéről is kérdezte. 

Donáth arra a felvetésre, hogy a „csattanás” Magyar Péterrel szavazatokat vehet el a Momentumtól, és ha bebuknak öt százalék alá, nincs EP-mandátumuk úgy reagált, hogy 

ez egy valószínűtlen forgatókönyv”

 

Majd hozzátette, „hiszem, hogy sok embernek van igénye a Momentum képviselte értékekre és politikára, még akkor is, ha most előkerült a Magyar Péter- jelenség”.

Kapcsolódó vélemény

Felhévizy Félix

Magyar Nemzet

Idézőjel

A tévévitán Donáth elkövette azt a gigantikus hibát is, hogy büszkén, sikerként említette a magyar olimpia megfúrását.

A Momentum EP-képviselője azt is kijelentette, „kormányt váltanunk egyelőre valóban nem sikerült, de általunk közelebb kerültünk a célunkhoz, a kormány- és rendszerváltáshoz, ahhoz, hogy jobb hely legyen Magyarország”.

A Tisza Párt alelnökére visszautalva arról is beszélt, hogy 

rendszert váltani nem egyszemélyes messiások fognak, 

ők csak felkeltik az embereket a székből, reményt ébresztenek, hangot adnak az elégedetlenségnek. A rendszer- és kormányváltáshoz politikai közösségek kellenek, melyek ráébresztik az embereket, hogy a politizálás nem ördögtől való tett” – fogalmazott Donáth Anna.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Donáth Anna

Facebook

Idézőjel

Azért fontos a jogállamisági nyomás fenntartása, mert fékezi a putyini önkény kiépülését.

 

„A legfőbb célom az, hogy megdöntsem ezt az embertelen, korrupt rendszert”

A Momentum vezetője arra a kérdésre, hogy „mennyi pénzt dugtak el Orbán elől, és mennyit sikerült direktben becsatornázni a magyarországi önkormányzatokhoz” azt válaszolta, 

úgy 22 milliárd euró befagyasztását érték el. 

Majd hozzáfűzte, hogy „nem az a lényeg, hogy Mészáros Lőrinc az uniós pénz harmadát, felét vagy háromnegyedét teszi zsebre, hanem az, hogy amit zsebre tesz, azzal tovább pénzeli az Orbán-rendszert, ami folyamatosan építi le a szabadságunkat. 

A magyar kormányra kizárólag azzal tudsz nyomást gyakorolni, ha elzárod a csapokat”.

Donáth Anna azt is kijelentette, hogy az a legfőbb célja, hogy megdöntse „ezt az embertelen, korrupt rendszert, hogy eljöjjön egy igazságosabb, tisztességesebb világ, ahol az uniós pénzt a megfelelő célra használják, és Magyarország végre jobb hely lesz”.

Ezek után pedig arról is beszélt, hogy a fia „mázlista, mert félig holland, és mehet majd Hollandiába tanulni, de ha marad Orbán, akkor több százezer, több millió magyar fiatal sorsa az összeszerelő üzem vagy a közmunka lesz”. 

Már bocsánat, akkor inkább legyen hét szűk év, hogy utána legyen jövője a következő generációknak”

 – szögezte le az ellenzéki párt EP-listavezetője.

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 343 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2024. június 11. 18:16
Donáth Annát ki kell löni az ürbe, legalábbis politikailag. Cseh Katával együtt természetesen,.
takasheel
2024. június 05. 21:38
Elszól, bocsánat megint elhápogta magát! ŐK EZT AKARJÁK! NYÍLVÁN EZALATT ŐK AZTÁN NEM SZŰKÖLKÖDNÉNEK SEMMIBEN, DE MEGASSZONDANÁK A TUTIT!
Geezer
2024. június 05. 16:21
Ha semmi nem más jó nem sül ki az EP választásból, csak annyi, hogy ti kizúgtok az EP-ből én már boldog leszek!
Magyarvagyoknemturista
2024. június 05. 06:41
Faszszopó patkányok vagytok balos gecik! Az összes gennyes libsi féreg takarodjon ukrajnába a frontra és ott legyen nagy pofája a kis geciknek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!