Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Bárki is itt az ellenzék, az a ti produktumotok

2024. június 19. 07:05

A Fideszt csak a Fidesz tudná leváltani. Lehet szidni, fideszes barátaim, Magyar Pétert.

2024. június 19. 07:05
Martin Ethelwolf
Martin Ethelwolf
Facebook

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

„Lehet szidni, fideszes barátaim, Magyar Pétert. Még az is lehet, hogy normális esetben igaz is lenne. Ahogyan lehetett élcelődni korábban a nyomorult, kontraszelektált béna ellenzéken. De hogyan legyen itt bárkiből ellenzéki politikus, amikor minden a tiétek, és mindent bezsebeltetek, mindenre rátelepedtetek? Hogyan lehetne itt normális ellenzék a fékek és ellensúlyok programban meghirdetett, büszke kikapcsolása után több, mint egy évtizeddel?

Ki merne itt politikai pályát választani ilyen intézményrendszerben, ilyen közbeszédkörnyezetben, ilyen társadalmi feszkóban? Egy ennyire profi látens egypártrendszerben. Egy ennyire lepusztult ellenzéki környezetben.

Bárki is itt az ellenzék, az a ti produktumotok, a ti terméketek, vagy direkte, vagy inverz módon. A ti tükörképetek. Magatokon röhögtök, magatokon vagytok kiakadva. Hiszen itt minden a NER. A fideszt csak a fidesz tudná leváltani. Vagy talán még az se.”
 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2024. június 20. 10:49
Osztap-Bender! KIRE váltani?
gyaloggos
2024. június 20. 10:48
AZÉRT nézzük csak TÁRGY - és tényszerűen a helyzetet! JÖTT egy MOMENTUM, egy donáthanna, egy csehkatalin, oszt mentek is a KUKÁBA! EZ nem a FIDESZ miatt történt így! AMÚGY igen, kellett volna, kellene egy ÉRTELMES BALOLDALI párt, amelyik nem csak annyit tudna mondani, hogy ORBÁN, FIDESZ takarodj ! DE NINCS, még a horizonton sem!
verkez
2024. június 20. 10:39
Az anyádat barátomozd!
Osztap_Bender
2024. június 19. 19:42
El vagy tévedve a politika mezején, elvtárs! Most a "demokráciában" (a göbbelszi propaganda ellenére is) a nép tudja és fogja leváltani a hatalmi maffiává vált fideszt. Méghozzá nem lázadással, puskával, hanem szavazatokkal. Gondolom te is tudod, hogy már éppen ideje. Meg kell szüntetni a megcsontosodott összefonódásokat, az urambátyám-öcsém kapcsolatokat, a lölő félék pénzelését a köz kárára. Nem az ő boldogulásuk a fontos és elsődleges, hanem a dolgozók egészségügyi ellátása, a gyerekek oktatása, a közlekedés biztosítása, a munkahelyek megőrzése, a közrend helyreállítása, az élősdi, ingyenélő életmód megszüntetése, a törvényesség újbóli bevezetése, stb. Ki kell takarítani a közintézményeket a pártmegbízottaktól, meg kell szűntetni azt, hogy a választást nyert pártok sameszeivel tömik tele az állami apparátust, elüldözve a szakembereket. Kormányváltás esetén a miniszterek, államtitkárok, helyetteseik cserélendők, de a szakmát ismerő, értő szakembereknek marani kell. Úgy, mint régen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!