Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

A magyar lakosság tudja, ki tehet arról, hogy nálunk sokkal több a benzin, mint a környező országokban

2024. június 29. 22:51

A szemét, mocskos, liberális, progresszív, egyéni üzemanyag-kereskedők.

2024. június 29. 22:51
Havas Henrik
Havas Henrik
Facebook

Nyitókép: Fotó: Havas Henrik / Youtube/ATV 

„Kovácséknál néztem a Svájc-Olaszország meccset. Az egy dolog, hogy a svájciakra fogadtam, de nem ez a lényeg. A szünetben a szokásos egyperces hülyítésben a következőt hallottam: »A Kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy a magyar családok érdekében csökkentsék az árakat.«

Na, a házigazdáknak éppen üzemanyagkútjuk van, a férj annak idején TSZ-alkalmazottként privatizálta a TSZ-kutat, amit azóta is »parasztkútként« emlegetnek a környéken. Én is hozzájuk járok, kialakult egyfajta barátság. Ők is svábok, én is, a Dunakanyarban ez nem ritka. Megbeszéltük, hogy szombat délután együtt nézzük a meccseket. Igen ám, de ez a bizonyos egyperces hírösszefoglaló katarzist váltott ki. Kovácsné, aki a könyvelést intézi, megkérdezte az urától, hogy azt hova könyvelje, hogy magyar családok javára csökkenti az árat. Mint jogvégzett emberre, rám néztek, hogy én mit tudok ehhez hozzászólni. Csak annyit tudtam mondani, hogy ez egy nagyon speciális, az egykori trafikhoz hasonló népnemzeti adó, úgyhogy tisztázza az adóhivatallal, hogy hova kell elszámolni. Én még gyerekkoromból emlékszem a békekölcsönre, ez is valami olyasmi lehet.

A Kovácsék kicsit sírtak, emlegettek olyan teljesen tisztázatlan fogalmakat, hogy ilyen adó, olyan jövedéki adó meg áfa, meg mindenféle egyéb jogcím. A lényeg az, hogy a Svájc-Olaszország mérkőzés félideje óta a magyar lakosság tudja, ki tehet arról, hogy nálunk sokkal több a benzin meg a gázolaj ára, mint a környező országokban: a szemét, mocskos, liberális, progresszív, egyéni üzemanyag-kereskedők miatt.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
harcimarci-9-9
2024. július 01. 11:58
Jogvégzett ember fogalmazzzon pontosabban!
Dixtroy
2024. július 01. 11:38
"nálunk sokkal több a benzin meg a gázolaj ára" Nem inkább magasabb, te fogalmazásgátós fasz?
Dixtroy
2024. július 01. 11:37
"Mint jogvégzett emberre, rám néztek, hogy én mit tudok ehhez hozzászólni." Mikor havas még valamelyik komcsi faszkalapot sofőrőzte a jogi egyetemre, az iskola falánál végezte el a dolgát, míg várt rá, ettől "jogvégzett".
Obsitos Technikus
2024. július 01. 07:15
Már az is baj, ha van benzin?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!