A hűtőjéig menekült a részeg sofőr a banktól, hogy igyon még egy sört, aztán véresre harapott egy rendőrt

2024. június 20. 09:00

Gyakorlatilag egy novellát osztott meg a Debreceni Törvényszék „sajtóközlemény” néven.

2024. június 20. 09:00
null

Nyitókép: Pixabay

Gyakorlatilag egy novellát osztott meg a Debreceni Törvényszék „sajtóközlemény” néven, amelyben azt taglalják, hogy 2022. szeptember 26-án egy ittas férfit hogyan menekült el a rendőrök elől egy banktól a hűtőjéig, ahol aztán a menekülő férfi meg akart inni még egy sört, aztán inkább véresre harapta az egyik rendőrt. 

A vádlottra végül 3 év börtönt ítéltek, jogerősen, valamint a döntés értelmében vádlottat a közügyektől 3 évre, a közúti járművezetéstől pedig végleges hatállyal el kell tiltani.

Íme, a törvényszék szövege:

„Az ítélet lényege szerint a rendőrök 2022. szeptember 26-án, 13 óra körül ittas állapotban történt járművezetés miatti lakossági bejelentés alapján megjelentek egy Hajdú-Bihar vármegyei bank épületénél intézkedés céljából. A bejelentő meghallgatását követően a járőrök rejtve figyelték a bejelentésben megjelölt személygépkocsit, amely a pénzintézet előtti szervizúton parkolt, majd látták, ahogy egy férfi beszáll a járműbe és elindul. 

A sofőr észrevette a szolgálati gépkocsit, ezért a rendőrök elől kitért és haladt tovább. A rendőrök megkülönböztető fény- és hangjelzés használatával próbálták megállítani a férfit, aki megközelítőleg egy kilométeren át menekült.

A vádlott a lakóhelye előtt megállt, befutott az ingatlanba és bezárkózott nappaliba. A rendőrök testi erővel próbálták benyomni az ajtót, amelyet a férfi az édesanyja hatására engedett csak el, majd 

hirtelen a konyhában lévő hűtőgéphez futott, amelyből kivett egy dobozos sört azért, hogy azt megigya. 

A rendőrök többször felszólították a vádlottat, hogy vesse alá magát az intézkedésnek, végül testi kényszert kellett alkalmazni a férfival szemben. A vádlott folyamatosan ellenállt, karjait ökölbe szorította és azokat a mellkasa alá húzta, majd 

megharapta az egyik rendőr ujját, azon nyílt sebbel járó, 8 napon túl gyógyuló sérülést okozott.” 

 

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Egyszeriember
2024. június 20. 13:41
"Kimaxolta" a napot.
atti64
2024. június 20. 12:06
A BÜDÖS PATKÁNY JOL FEJBE KELLETT VOLNA BASZNI A GUMIBOTTAL!!!!!!!!!!!!!!CSAK A FEJÉT HOGY MEG NE SÁNTULJON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!