Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

A Duna tetőzése miatt 20 órától lezárják az alsó rakpartokat – figyeljen oda, mert a parkoló autókat elszállítják!

2024. június 06. 16:53

Mutatjuk a részleteket!

2024. június 06. 16:53
null

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Az érkező dunai árhullám miatt, a folyamatosan emelkedő vízszintre tekintettel, a Budapest Közút június 6-án 20 órától lezárja a forgalom elől a budai alsó rakpartot a – közölte a Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala csütörtök délután az MTI-vel.

A lezárás érinti 

a Mozaik utca és a Rákóczi híd között, illetve a pesti alsó rakpartot a Népfürdő utca és a Közraktár utca között.

A legfrissebb előrejelzések szerint pénteken napközben kerülhet víz alá az alsó rakpart több szakasza, de a magas vízállás miatt már ezt megelőzően is kicsaphat a medréből a Duna vize, ezért az élet- és vagyonbiztonság érdekében már csütörtök estétől szükséges az alsó rakpart lezárása.

Mint írták, 

csütörtök nulla óra óta már tilos a megállás az alsó rakpartokon, így a Fővárosi Önkormányzati Rendészet Igazgatóság megkezdi a lezárt budai és pesti rakparton hagyott gépjárművek elszállítását a járművek épségének megóvásáért.

Az elszállított gépjárművek üzembentartói a Fővárosi Ügyeleti és Irányító Központ 0-24 órában hívható 301-7500-ás telefonszámán – ismertették a közleményben.

Amennyiben a Duna vízszintje azt indokolttá teszi, a következő napokban sor kerülhet arra is, hogy a pesti rakparti 2-es, 2B és 23-as villamosok rövidített útvonalon közlekedjenek. Az árvízhelyzettel összefüggésben a budapesti közösségi közlekedést érintő esetleges korlátozásokról a BKK ad majd további tájékoztatást.

Tudatták azt is, hogy az árvízvédelmi intézkedések miatt ezen a hétvégén a megszokott rakpartnyitás is elmarad.

A rakpartok megnyitásának ideje még kérdéses, a jelenlegi előrejelzések szerint arra jövő hét elején kerülhet sor, miután a Budapesti Közművek FKF Köztisztasági Divíziója elvégezte az árhullám levonulása utáni átfogó, fertőtlenítő takarítást - olvasható a közleményben.
 

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2024. június 07. 22:36
Itt egy csomó többlet víz, és mit csinál vele a magyar vízügy? Hajtja kifelé az országból. Hogy baszná szájba őket a teljes hortobágyi ménes. Hihetetlenül frusztráló, hogy ezzel a problémával az ég világon semmit nem kezdünk, csak nézzük évről évre, ahogy egyre jobban kiszárad az Alföld.
kissjani
2024. június 07. 08:35
tűrhetetlen ez a szélsőjobbos időjárás, a TISZA már nem is árad? :)
Spiritmonger
2024. június 06. 20:28
Arról van info, hogy a Szigetközbe ez az árvíz adott-e elég vizet?
mandala-3
2024. június 06. 19:19
A vízügy felkészült, a többlet vízzel feltöltik a homokhátság víztározóit. A csatorna hálózat készen áll. Vagy nem!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!